Големите японски компании Toyota и Panasonic обявиха, че ще намалят

...
Големите японски компании Toyota и Panasonic обявиха, че ще намалят
Коментари Харесай

И Японците в настъпление: Toyota и Panasonic намаляват разходите за батерии с 50 процента

Големите японски компании Toyota и Panasonic оповестиха, че ще понижат дружно разноските за акумулатори с 50 %. Това ще помогне за понижаване на разноските за хибридни и електрически транспортни средства, с цел да се конкурират сполучливо с сходни корейски, американски, европейски и китайски модели.

Струва си да се напомни, че Toyota и Panasonic имат взаимно дружество, в което японският авто производител има 51%, а инженерната корпорация 49%. Въз основа на него се възнамерява производството на нови литиево-йонни акумулатори.

Интересното е, че се възнамерява да се понижат разноските за произвеждане на акумулатори още през идната година. А до 2025-а. се слага още по-амбициозна цел - понижаване на разноските с 65-70 %. Много специалисти обаче се съмняват във опцията за такива понижения.

Както е известно по-голямата част от разноските при производството на акумулатори за електрически автомобили (около 60%) са за първични материали. Тоест за литий и кобалт, цената на които пораства заради възходящата известност на електрическите транспортни средства. Останалото идва от създаването, производството и вложенията в съществуващи фабрики. Така видяно, фирмите имат доста малко място за оптимизация на крайната цена.

Въпреки това японците са оптимисти. През 2020 година взаимното дружество съумя да направи съвсем един и половина милиона акумулатори, макар избрани компликации, свързани с пандемията. Освен това се възнамерява инсталиране на нови индустриални линии във фабриките в Химеджи. През първата година те ще обезпечат спомагателни 80 хиляди единици акумулатори с вероятност да се усилят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР