Големите търговски обекти настояват зелените сертификати да влязат след 1-месечен

...
Големите търговски обекти настояват зелените сертификати да влязат след 1-месечен
Коментари Харесай

Заради зелените сертификати: 200 000 души в неплатен отпуск

Големите търговски обекти упорстват зелените документи да влязат след 1-месечен гратисен интервал, т.е. от 21 ноември 2021 година През това време те оферират да работят при ограниченията, посочени от основния здравен контрольор - повърхност от 8 кв.м за един клиент. В публично писмо до министъра на опазването на здравето от Сдружението за съвременна търговия, където членуват хранителни и нехранителни вериги, декларират подготвеност да провеждат имунизационни пунктове на паркингите на обектите си, с което да подкрепят процеса по имунизация.

„ Спирането на работа на доста търговски обекти и излизането в неплатен отпуск на близо 200 000 души е измежду другите съществени проблеми, които в средносрочен проект има капацитет да доведат след себе си още по-сериозни последици “, предизвестяват от Сдружението. Неприемливо е ограничения, касаещи търговията на дребно, която е вторият максимален шеф в страната, да не се съгласуват с представители на бранша, показват в мнението си търговците. Те са потърсили среща с министъра на опазването на здравето още преди един месец.

Според тях ограничението на клиентите по молове и огромни магазини ще докара до напор в по-малки търговски обекти, където мъчно ще се съблюдават противоепидемичните ограничения за отдалеченост.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР