Големите съюзници на нападната Украйна - САЩ, Европейският съюз и

...
Големите съюзници на нападната Украйна - САЩ, Европейският съюз и
Коментари Харесай

Bloomberg: Съюзниците на Украйна ще опитат да запълнят дупките в санкциите срещу Русия

Големите съдружници на нападната Украйна - Съединени американски щати, Европейският съюз и членове на Г-7 приготвят нови наказания против агресора от Руската федерация в нов опит да затегнат икономическата примка към врата на президента Владимир Путин и върху неговото обграждане. Това написа в собствен материал по тематиката американското издание Bloomberg. Информацията идва от настоящи административни чиновници, предпочели да запазят своята анонимност. 

Идеята на новите оферти е не толкоз да генерират спомагателни режими, едвам затворят съществуващите " малки врати " в актуалните наказания. Според източниците, те ще се ползват самостоятелно от всяка страна, само че ще се координират сред всички съдружници. Очевидно водачите на страните са достигнали до извода, че все още има прекалено много способи, по които санкционните режими могат да бъдат избегнати или най-малко заобиколени. 

Очаква се проектите на страните да бъдат оповестени по време на срещата на Г-7 в Япония през месец май. 

Както е известно - глобите досега раниха доста тежко Кремъл, само че към момента не съумяват да задушат Русия по упования метод. Целта беше принуждаване на Путин да спре своята кървава война, само че цените на суровините, които Москва изнася през предходната година съумяха да запазят относително постоянни финансите на страната. 

Енергийните доходи на Русия са близо да надвишат целевото равнище, несъмнено от петролния ценови тавана, натрапен от Г-7 и сътрудниците от Европейския съюз, което оказва помощ на съветското държавно управление да стабилизира бюджета, макар повишените военни разноски.

В края на предходната работна седмица Руската централна банка предвижда, че стопанската система на страната ще нарасне с до 2% тази година, защото въздействието на глобите избледнява, като до края на 2024 година се чака брутният вътрешен артикул да доближи равнищата отпреди войната - доста по-рано от прогнозите на редица икономисти. Брутният вътрешен продукт на Русия се сви през 2022 година с 2,1% спрямо година по-рано, което не оправда прогнозите при започване на войната, че рестриктивните мерки ще изпратят стопанската система в бездънен спад.

Срещата на върха на Г-7 ще даде конгрес за полемика за това кое от глобите сработило до момента и какви варианти остават във връзка с по-нататъшния напън върху съветската стопанска система. Но откакто част от комерсиалния и финансов бранш на Русия към този момент са глобени, намирането на нови области, които доста да понижат способността на Путин да финансира войната си, не е елементарно.

Санкционният пакет на Европейски Съюз, 11-ият за блока от февруари 2022 година насам, ще се концентрира най-много върху малките врати във към този момент въведените наказания, показва организация Блумбърг, цитирайки публични неназовани лица. Предложенията на масата включват възбрана на директно прекосяване през Русия на доста артикули и налагане на наказания на кораби, които изключват навигационните си системи.

Мерките, които ще се нуждаят от поддръжката на всички страни членки на Европейски Съюз, с цел да бъдат признати, също по този начин се чака да включват нови наказания на към три дузини физически лица.

Съединени американски щати и Япония пък приготвят свои пакети, показват източници на Блумбърг, представени от БНР,  а Канада работи върху ограничения, свързани с правата на индивида, в това число с хипотетичното похищение на украински деца и санкции за съветската отбранителна промишленост.

Докато всеки един обособен пакет може да се разграничава по своето наличие, което се дължи частично на регулаторните системи във всяка страна, съдружниците координират съответните си отговори преди срещата на върха, означават източниците на организацията.

Голяма част от вниманието на Г-7 е концентрирано върху репресии по отношение на способността на Москва да заобикаля или заобикаля съществуващите наказателни ограничения, с акцент върху стотици лимитирани артикули и технологии, употребявани за военни цели.

Това изпитание включва използване на дипломатически напън върху трети страни, през които търговията с Русия е повишена след въведените наказания, засилен мониторинг на основни артикули и ориентиране към компании, които могат да оказват помощ на Москва - съзнателно или по различен метод - да заобикаля рестриктивните мерки.

Очаква се водачите на Г-7 в допълнение да усъвършенстват тези старания на срещата си в Хирошима, като в същото време разширят рестриктивните мерки върху технологиите и оборудването, употребявани от съветската войска и промишленост.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР