Големите съперници във Формула 1 Ферари и Мерцедес ще загърбят

...
Големите съперници във Формула 1 Ферари и Мерцедес ще загърбят
Коментари Харесай

Ферари и Мерцедес ще почетат Ники Лауда в Монако тази неделя

Големите противници във Формула 1 Ферари и Мерцедес ще загърбят разликите си за идното съревнование за Гран при на Монако тази неделя, с цел да отдадат почитат на легендата на Формула 1 Ники Лауда.

Трикратният международен първенец умря през вчерашния ден на 70-годишна възраст, а в богатата си кариера той реализира триумфи, както с отбора на Ферари, по този начин и с този на Мерцедес. Кончината на Лауда ще бъде маркирана тази неделя преди началото на най-известното и влиятелно съревнование в календара на Формула 1 – Гран при на Монако. Надпреварата ще стартира с минута безмълвие, а болидите на Ферари, Мерцедес и Макларън ще бъдат характерно брандирани в памет на Лауда.

Австриецът е печелил два пъти Гран при на Монако с тима на Ферари през 1975-та и 1976-та година, като точно с италианския отбор той става повторен международен първенец, преди да премине в Макларън и още веднъж да завоюва купата във Формула 1 през 1984-та година. В последните шест и половина години Лауда изпълняваше ролята на непослушен шеф на Мерцедес и съгласно мнозина точно той е в основата на невероятни триумф на тима в последните години – пет следващи трофеи при водачите и конструкторите.

По-рано през днешния ден петкратният международен първенец Люис Хамилтън помоли да бъде извинен от медийните си отговорности преди откритите тренировки за идното съревнование, защото е прекомерно смутен от кончината на Лауда. Бе анулиран и утрешният брифинг на боса на Мерцедес Тото Волф, който също бе непосредствен с австриеца. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР