Големите развити страни компенсират измирането си* чрез нетен миграционен приток.Следното

...
Големите развити страни компенсират измирането си* чрез нетен миграционен приток.Следното
Коментари Харесай

Spydell_finance: Как се възражда и умира Германия, а в ЕС не е по-добре

Големите развити страни компенсират измирането си* посредством чист миграционен приток.

Следното равнене за последните 10 години:

• Германия - за последните 10 години е с естествено понижение на популацията от 1,92 милиона, приток на мигранти плюс 4 милиона души.

• Франция - натурален приръст от 1,65 милиона, приток на мигранти от 295 хиляди.

• Обединено кралство - натурален приръст 1,69 милиона, приток на мигранти 2,68 милиона.

• Италия - изгубване с 1,79 млн. души, приток на 956 хиляди мигранти, което не покрива естествения спад.

• Испания – натурален спад от 182 000, обезщетен от приток от 1,1 милиона.

• Полша – понижение с 257 хиляди, чист отлив на мигранти със 121 хиляди.

Източна Европа, за разлика от богатите страни в Европа, има най-вече негативен миграционен баланс (повече хора отпътуват, в сравнение с идват), което е естествено.

За страдание статистиката за националната конструкция на миграционния поток за огромните европейски страни е класифицирана (особено след събитията от 2014-2016 г.), тъй че е доста проблематично да се откри с висока акуратност от кое място идват мигрантите в Европа.

През 90-те и началото на 2000-те те идват от Източна Европа, Русия и страните от някогашния Оперативно-наблюдателно дело, в средата на 2000-те години основно от Африка, от 2010 година основно от Близкия изток и Централна Азия.

Статистиката за миграцията се образува посредством записаното население (с гражданство) и се разграничава от годишните директни потоци от хора, тъй че няма бежанци да вземем за пример и такива, които идват краткотрайно в страната за отмора или работа.

Следователно действителните потоци (включително средногодишното наличие на хора) към развитите страни са по-високи, в сравнение с съгласно статистиката за миграцията.

Защо тези данни са значими? Стабилността и способността за напредък в развитите страни по траекторията на изгубването на личното им население се основава на сполучливото привличане на мигранти, в това число работна ръка, което компенсира дефицита на работна ръка и основава в допълнение търсене в стопанската система.

Икономическата и политическата рецесия в Европа обаче може да наруши този механизъм за възпроизводство на труда, създавайки ново огнище на дестабилизация.



ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР