Големите пожари продължават да се разрастват в няколко страни -

...
Големите пожари продължават да се разрастват в няколко страни -
Коментари Харесай

Огнен ад: Пожарите в Гърция, Испания и Канада продължават да бушуват

Големите пожари не престават да се разрастват в няколко страни - Гърция, Испания и Канада, предизвиквайки евакуации на десетки хиляди души.
В Гърция, в региона на град Александруполис, който се намира покрай границата с България, обстановката с пожара излезе отвън надзор. Няколко села са били евакуирани, къщи са изгорели, а пожарът продължава да се популяризира.
В Канада, горските пожари също се разрастват. Около 30 000 души в провинция Британска Колумбия са били евакуирани, а други 36 000 са в подготвеност да изоставен домовете си. Град Келоуна с население от 150 000 души е бил обиден от пожара. В Испания, на канарския остров Тенерифе, голям пожар не стопира да се разраства от началото на седмицата. Над 26 000 души са били евакуирани, а пожарът е изпепелил повече от 5 000 хектара и има периметър от 50 километра.
Тези пожари съставляват съществени провокации за силите за гражданска отбрана и пожарникарите в съответните страни, като акцентират нуждата от координирани старания за преодоляването им и отбрана на хората и имуществата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР