Големите победители на последните парламентарни избори от 11 юли са

...
Големите победители на последните парламентарни избори от 11 юли са
Коментари Харесай

Емил Соколов, политолог: Съмненията за зависимости на ИТН са заради начина на обявяване на кандидат-министрите

Големите спечелили на последните парламентарни избори от 11 юли са „ ИТН " и „ Демократична България ". ГЕРБ изгубиха над 200 хиляди гласа от април т.г., Българска социалистическа партия е в колапс.

Заявката за държавно управление, която Слави Трифонов оповести през вчерашния ден, можеше да бъде направена и преди изборите, разяснява пред Радио София Емил Соколов, политолог, живял и преподавал в Англия.

Ходът с предложенията за министри е спорен. Той надали се дължи на неумелост, защото Трифонов непрестанно се хвали с екипа от образовани и опитни хора.

„ Това, че си интелигентен и сръчен, не значи, че не си подвластен или подкупен ", добави Соколов.

Според него невероятно е постигането на изрично болшинство от Има Такъв Народ при възможни трети избори на тази година, защото хората се измориха от вотове и ниската изборна интензивност го удостоверява. Освен това съпартийците на Слави Трифонов отхвърлят да водят акция и да коментират желанията си.

Според персоналното мнение на политолога тази политическа групировка има някакви зависимости, които са продиктували изказването в деня след изборите.

В сегашен пост Трифонов надали не се оправдава, че не бил свестен вярно.

По думите на Соколов, би трябвало да се спрат изказванията от Facebook или личната телевизия (когато и където не могат да се задават въпроси), в случай че е налице предпочитание и блян да бъдат вярно одобрявани посланията.

Лицата, препоръчани за състав на държавно управление, не са оповестени преди този момент, не са взели участие в предизборната акция, даже Николай Василев отхвърляше да разяснява. Съмненията за зависимости не са тайни теории, счита политологът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР