"Големите очаквания" за "пълноценна среща" между Владимир Путин и Доналд

...
"Големите очаквания" за "пълноценна среща" между Владимир Путин и Доналд
Коментари Харесай

Провалът на срещата между Тръмп и Путин е лош знак

"Големите упования " за "пълноценна среща " сред Владимир Путин и Доналд Тръмп не се сбъднаха, а неуспехът й е неприятен знак за вероятното развиване на някои интернационалните рецесии.

Това се акцентира в разбор на съветския вестни "Ведомости ", представен от Българска телеграфна агенция, в който се извеждат вероятните аргументи за анулацията на диалога.

Тръмп: Путин ми сподели, че не се е намесил в изборите в Съединени американски щати

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА ТРЪМП И ПУТИН ВЪВ ВИЕТНАМ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Инициативата за среща сред съветския президент и американския му сътрудник на форума на Азиатско-Тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) във Виетнам пристигна от страна на Съединени американски щати. Американците желаеха да обсъдят с Кремъл главната тематика на проявата - нуклеарният проблем със Северна Корея. Преговорите обаче не се състояха, като формалната причина е "президентският протокол " - графика на ръководителите на двете велики сили.

Но това май е единствено опрощение - Тръмп и Путин имаше какво да обсъдят, само че излезе, че няма какво да договарят ", написа вестникът.

Former top intelligence chiefs: Trump being "played " by Putin https://t.co/cbNGp1w4Lt pic.twitter.com/GyNXElNJsK
— HuffPost (@HuffPost) November 13, 2017
Той вижда неприятен знак в неуспеха на плануваната среща. Според политолога Владимир Фролов президентите са имали тематики за диалог - КНДР, Сирия, обстановката в Украйна, където позициите на Съединени американски щати и на Русия са надалеч от консенсус, и контрола върху разпространяването на нуклеарните оръжия.

"Щом няма среща, няма и договорености за контакти в бъдеще ", счита изданието, съгласно което е "нереално " в най-близко време да се провежда "пълноценна руско-американска среща на върха за от малко малко подробна полемика по всички тези тематики ".

Няма да има подобаващи мотиви за огромен диалог сред Путин и Тръмп до срещата на върха на Г-20 през лятото на 2018 година в Буенос Айрес. Това ще е след президентските избори в Русия, които би трябвало да се проведат през март, акцентират от "Ведомости ".

Но всекидневникът позволява, че негативите, трупани в руско-американските връзки "могат да набъбнат в геометрична градация " през идната половин година.



Позитивната страна - декларацията за Сирия

В различен материал "Ведомости " разяснява общата декларация за Сирия, съгласувана въпреки всичко от съветския и американския водач в коридорите на АТИС, където двамата удостоверяват какъв брой са значими зоните за деескалация и изтеглянето на "чуждестранните сили ".

Документът е съображение за два съществени извода, отбелязва експертът по Близкия изток Александър Шумилин. Първо, сирийските държавни сили и интернационалната коалиция отпред със Съединени американски щати - най-много в Източна Сирия, "са подготвени да работят за обединяване, а не разединение ". Второ, което е отстъпка от страна на Русия, приоритет е мирният развой в Женева, а друг в Астана.

Декларацията на Путин и Тръмп за Сирия е "много значим документ, който показва обща позиция и допуска взаимни дейности ", показва някогашният съветски посланик Александър Панов. Документът планува несирийските военни да бъдат изтеглени от Югозападна Сирия, напомня неназован негов сътрудник от Близкия изток и акцентира, че от страна на Русия това е поклон към Съединени американски щати и Израел.



Путин и Тръмп обаче очевидно не са договорили разширение на зоните за деескалация в Сирия, както предвиждали Съединени американски щати. И нищо чудно, написа "Московский комсомолец ".

За разширението на тези зони трябват договаряния с воюващите в Сирия опозиционни групировки. Нещата ще зависят от това кои от тях ще се причислят към примирието. Москва и Дамаск считат част от тях за терористични, само че не и Вашингтон.

Това значително затруднява въвеждането на режим за прекъсване на огъня в сирийските територии - Съединени американски щати да вземем за пример нееднократно упрекнаха Русия, че по време на помирение нанася удари по групировки, "приятелски " за американците. А съветски дипломати нееднократно обявиха, че без единно мнение кои сирийски придвижвания са терористични рецесията не може да бъде уредена, прибавя вестникът.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР