Големите общини в страната са наследили над 2000 стари коли,

...
Големите общини в страната са наследили над 2000 стари коли,
Коментари Харесай

Общините наследиха над 2000 трошки

Големите общини в страната са наследили над 2000 остарели коли, изоставени от притежателите по улиците, сподели инспекция на в. „ Монитор “.

След като кметствата открият зарязаните трошки, лепят стикери, с които дават период за непринудено унищожаване, в случай че това обаче не се случи се образуват комисии, които подвигат наложително возилата. След това още веднъж има период, в който притежателят може да потърси остарялата си кола, само че практиката демонстрира, че хиляди коли остават непотърсени. Именно дългите периоди за определяне и издаване на наставления връзват ръцете на общините да изчистят по-бързо трошките от улиците.

В София от 2009 година до юни тази година са открити 13 774 изоставени коли, на които са сложени стикери за непринудено пренасяне от терените на общинска или държавна благосъстоятелност, оповестиха от Столичния инспекторат пред „ Монитор “. Оттам прецизираха, че при последвали инспекции са установили 7924 случая на непринудено унищожаване на возилата. 227 коли пък са минали годишен механически обзор, с което към този момент не попадат в категорията „ изоставени коли “. Фирмите, с които Столичната община е сключила контракт, са преместили наложително на площадка за краткотрайно предпазване 1489 трошки. В случай, че колата не се потърси и от площадката, автомобилът се смята за боклук и отива за преработване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР