Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде ...

Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде

Стефан Янев обяви при какви условия Български възход ще участва в бъдещо управление

" Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са българските гласоподаватели. Големите началници са в Кула, Каспичан, Малко Търново, Петрич и Добрич. Ние би трябвало да чуваме гласа на българските жители и да работим за тях, за техния интерес. Ако Виктор Орбан прави това – слуша гласа на унгарските жители и се преценява с тях, значи това са и неговите началници ", това съобщи пред БНР водачът на партия " Български напредък " и някогашен длъжностен министър председател Стефан Янев.

Дефицитът ни е, че не уплътняваме добре участието ни в Европейски Съюз и НАТО, не участваме в тези организации пълнокръвно и пълноценно, посочи водачът на " Български напредък ".

" Трябва да извлечем най-хубавия смисъл, интерес на страната и изгода за страната от участието ни в тези организации. Ако приемем, че Орбан прави това за Унгария и унгарския народ, нямам нищо срещу да бъда оприличаван на Орбан. И ще търсим сходен вид политика за осъществяване и в българската реалност ", продължи той.

Във връзка с връзките на неговата партия с Природен парк отсега нататък Стефан Янев заявява, че бъдещото присъединяване на неговата партия във всички типове ръководство ще бъде " без чертаене на червени линии и без дълбаене на червени изкопи ".

" В политиката всичко е допустимо, само че при ясни правила и транспарантна процедура, тъй че жителите да знаят какво се случва. За да няма обвинявания, че се основава следващото подмолно съглашение. 30 години се опитваме да вършим едно и също и чакаме друг резултат. Мисля, че е време да вършим по-различни неща ", акцентира експремиерът.

Според него енергийната сигурност на страната е измежду най-големите провокации освен на длъжностен, само че и на постоянен кабинет, а снабдяването с газ би трябвало " да бъде преференциално за всички нас " – би трябвало да имаме обезпечени количества на рационална цена.

Нито служебно държавно управление, нито което и да е друго ръководство " обича да му се вменяват тези, концепции за ръководство, да се менторства ", добави Стефан Янев.

По думите му е рано е да се дават оценки дали служебният кабинет се държи реваншистки или прагматично.

Източник: eurocom.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg