Големите круизни кораби наподобяват плаващи острови, оборудвани с всякакви удобства.

...
Големите круизни кораби наподобяват плаващи острови, оборудвани с всякакви удобства.
Коментари Харесай

ПЕТ от мръсните тайни на големите круизни кораби, за които никога не сте подозирали, че са истина

Големите круизни кораби наподобяват плаващи острови, оборудвани с всевъзможни улеснения. Круизните пътешествия разрешават на туристите да видят огромен брой дестинации, пробвайки от всичко по малко.

Зад блестящата визия обаче се крие доста труд, а от време на време и секрети, които надали биха се харесали на всички. Изданието thebrofessional.net сортира някои от най-интересните мръсни дребни секрети на огромните круизни кораби в Съединени американски щати.

Ето част от тях:

1. Екипажът живее двойнствен живот
Ако всяка година прекарвате известно време, живеейки на круизен транспортен съд, заобиколени от непознати, вероятно може да развиете странни привички. Като да вземем за пример да лъжете всичките си сътрудници дали сте женен или не.

Екипажът на круизните кораби чести живее двойнствен живот – един на сушата и различен в открити води. Съществува неофициално предписание екипажът да не се разпитва за персоналния им живот.

Една от шантавите истории, по думите на чиновник на круизен транспортен съд, е човек, който на сушата живее като закостенял брачен партньор, а на борда - като открит педераст.

2. Вратите не всеки път се заключват
По аргументи, свързани със сигурността, множеството порти на круизните кораби не се заключват. Така, при възможни пожари или наводнения, никой няма да се окаже заключен вътре в кораба.

От друга страна, този факт разрешава да се промъквате неусетно, играейки си на разузнавач. Реално можете да отидете в съвсем всяка част на кораба, стига да не бъдете видяни от екипажа

Разбира се, не ви предлагаме да вършиме това, защото има късмет да попаднете зад една врата, която сигурно се заключва – тази на килията в пандиза.

3. Отпадните води биват изливани в океана
Средностатистическият круизен транспортен съд генерира 210 хиляди галона човешки нечистотии в границите на една седмица. Цялото това количество се излива в океана. За задачата в Съединени американски щати има федерална регулация какъв брой надалеч от сушата е позволено да се изхвърля ненужният товар.

Навярно ще сте разочаровани да узнаете, че изискваната отдалеченост е едвам 20 километра. С други думи, круизните кораби изхвърлят в океана нечистотии, еквивалентни на 5 басейна с олимпийски размери, единствено на 20 километра от плажове, нормално цялостни с туристи.

4. Заплатите на екипажа
В края на всяко круизно странствуване пасажерите биват питани за рецензии и забележки. Тези оценки служат освен за възстановяване на услугата, само че постоянно имат осезаемо въздействие върху размера на възнагражденията на екипажа.

Ако пасажерите оставят отрицателни мнения по отношение на съответен член на екипажа, е напълно допустимо той да загуби бонуса си. Обикновено чиновниците на круизен транспортен съд не работят за огромни заплати, като съществуването на бонус е значима част от възнаграждението им.

Добрата вест е, че в случай че оставите положителни оценки за съответен член на екипажа, то той най-вероятно ще получи спомагателен
бонус.

5. Лоши условия на труд
Екипажът на множеството круизни кораби е разнороден, само че като цяло към ¼ от него са хора, наети от развити страни. Обикновено те заемат работни позиции, изискващи контакт с пасажерите.

Останалата част на личния състав се набира постоянно от много небогати и неразвити страни, като постоянно заплатите са оскъдни. Голяма част от работата на круизен транспортен съд е сложна и от време на време рискова.

Не е извънредно служащ на цялостно работно време да печели заплата от порядъка на 400 $ месечно. Освен това чиновниците би трябвало да заплащат личните си пътни разноски, а постоянно дължат и отплата на сътрудници, намерили работната позиция.

Положението не е изключително розово и за чиновниците, работещи непосредствено с пасажерите. Често техните заплати са минимални, тъй като се чака, че ще печелят в допълнение от бакшиши.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР