Големите интернет компании разработват и внедряват активно технологии за изкуствен

...
Големите интернет компании разработват и внедряват активно технологии за изкуствен
Коментари Харесай

Внедриха изкуствен интелект в Google Play

Големите интернет компании създават и внедряват интензивно технологии за изкуствен интелект в своите артикули и услуги. Това е обяснимо, поради потребността от висока степен на автоматизация при обслужването на голям брой консуматори.

От дълго време Гугъл тества изкуствен интелект (AI) за рекомендации в Гугъл Play. В последните три седмици компанията е почнала да интегрира изкуствения разсъдък в най-популярния в света магазин за приложения, съгласно изявления в профилирани медии, които се базират на източници от отдела за AI разработки в Гугъл. Това предава TechNews.

В резултат на това, потребителите ще получат опция да виждат приложения и игри в Гугъл Play, съответстващи на техните ползи, местонахождение и други фактори. По този метод, подборката на приложения и игри в онлайн магазина ще стане неповторима.

Новата система ще разреши на разработчиците, които разгласяват приложения в Гугъл Play, да усилят своите доходи от онлайн магазина. Това, несъмнено, ще докара и до повече приходи за Гугъл. Очаква се в бъдеще компанията да стартира да внедрява новата система, основана на изкуствен интелект, и в други свои услуги.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР