Големите индустриални компании в Китай продължават да отчитат по-малък спад

...
Големите индустриални компании в Китай продължават да отчитат по-малък спад
Коментари Харесай

Спадът в печалбите на китайската индустрия се е забавил през април

Големите индустриални компании в Китай не престават да регистрират по-малък спад в облагите си през април, защото производството се възвръща а приходите порастват по-бързо, демонстрират данни на Държавното статистическо ръководство от тази събота, съобщи " Радио Китай ".
Печалбите на компаниите с годишен главен бизнес доход от най-малко 20 милиона юана (2.83 милиона долара) са намалели с 18.2% на годишна база през април, спадайки с един процентен пункт по отношение на март. Комбинираните доходи на тези компании са нарастнали с 3.7% на годишна база през април, ускорявайки се с 3.1 процентни пункта по отношение на предходния месец.
От 41 промишлени категории, следени от статистическото ръководство, 23 са отчели по-добри резултати в облагите през април спрямо март. Поради новите мотори на растежа и ниската база за съпоставяне, секторът за произвеждане на съоръжение, записва годишно нарастване на облагата от 29.8% през април, обръщайки спада от март. Енергийният бранш регистрира растеж на облагите от 45.3% през април по отношение на година по-рано, воден от мощното търсене, подхранвано от икономическото възобновяване. Химическата индустрия и въгледобива са със спад на облагите надлежно с 63.1% и 35.7% през април заради внезапния спад на цените в двата бранша.
Сун Сяо, представител на Държавното статистическо ръководство, уточни при представянето на новите данни, че облагите в промишлеността поддържат наклонност към възобновяване, само че предизвести, че фирмите са изправени пред компликации като неподходяща и комплицирана външна среда, която лимитира търсенето. Той прикани за повече старания за възобновяване и разширение на търсенето като идната стъпка за възстановяване на доверието на пазара и подсилване възобновяване на промишлеността.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР