Големите играчи нямаха апетит да инвестират в България, енергийният сектор

...
Големите играчи нямаха апетит да инвестират в България, енергийният сектор
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЧЕЗ: Компанията си тръгва от България заради лошата среда за бизнес

Големите играчи нямаха вкус да влагат в България, енергийният бранш е в сложна обстановка.

Това разгласи Петр Баран, някогашен действен шеф на ЧЕЗ в България (2011 – 2015 г.) във връзка продажбата на акциите на чешката компания у нас по бТВ. ЧЕЗ е решила да продаде бизнеса си в България още през 2016 година поради неприятната среда за правене на бизнес, стана ясно от думите му. Токът е безценен, доста хора се топлят на ток и не са удовлетворени от своите сметки, а партиите употребяват обстановката, заключи Баран.

Според него няма нищо притеснително във обстоятелството, че Гинка Върбакова, притежател на непознатата до неотдавна компания „ Инерком България ”, купува акциите на ЧЕЗ. Баран е уверен, че в Прага добре са ревизирали компанията и дали всичко е транспарантно. Предполагам, че сътрудниците от ЧЕЗ са си свършили работа, добави той. 

По думите му всеки, който е следил информацията по договорката, е можел да види всички кандидат-купувачи от 2016 година насам.

Петр Баран счита, че договорката сред ЧЕЗ в Прага и Гинка Върбакова ще се осъществя. Няма институция в страната, която да спре договорката. Провал би могло да има, в случай че компанията покупател не откри нужното финансиране или продавачът реши да се откаже по някаква причина, изясни Баран. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР