Големите християнски празници Великден и Гергьовден наближават, но освен позитивни

...
Големите християнски празници Великден и Гергьовден наближават, но освен позитивни
Коментари Харесай

МВР предупреди за голяма измама за Великден и Гергьовден

Големите християнски празници Великден и Гергьовден наближават, само че с изключение на положителни страсти, водят със себе си и избран тип измами. Това стана ясно от думите на началника на полицейското ръководство в Нови пазар гл. исп. Веселин Райнов, който се срещна с жителите на село Кюлевча, съобщи Пловдив 24.

По време на изнесения банкет в селото полицейският шеф обърна внимание на присъстващите на срещата по какъв начин да се предпазят от разнообразни типове измами. В дните към Великден и Гергьовден стартира усилена търговия със селскостопански животни - агнета и ярета. Препоръчвам да бъдете деликатни и внимателни при определяне на контакти с търговци, които посещават дворовете ви под претекст, че изкупуват животни. Добре е да знаете, че в редица случаи крадците, представяйки се за купувачи, авансово оглеждат и събират информация за парцели и стопанства, които след това нападат и обират, изясни Райнов.

За да не станете жертва на кражба или машинация от мними купувачи ОДМВР- Шумен поучава: При реализиране на контакт с покупател запишете името му, марката и номера на автомобила, с който се придвижва (особено при положение, че договорката се провали или отложи);

Не оставяйте непознати лица сами в парцела си по никакъв мотив. Бъдете изключително бдителни, в случай че търговците и съпътстващите ги лица задават въпроси и желаят дребни услуги. Имайте поради, че молбата да ги придружите до тоалетна, да им донесете чаша вода, да им развалите пари, да им покажете животните в стопанството си, са най-често употребяваните начини, които крадците ползват, с цел да отклонят вниманието ви и да получат информация и достъп до помещението или мястото, което държите парите си.

Не дръжте огромни суми пари в дома си, изключително в дрешник, под дюшека или в икономически пространства. Не разваляйте едри пари в услуга на непознати под никакъв претекст, това е сигурен знак за машинация или кражба.

Не споделяйте никаква информация за себе си, фамилията и околните си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР