Големите държави-членки на Европейския съюз (ЕС) няма да могат да

...
Големите държави-членки на Европейския съюз (ЕС) няма да могат да
Коментари Харесай

Големите държави не могат без руския газ

Големите държави-членки на Европейския съюз (ЕС) няма да могат да откажат вноса на съветски газ, както направи Литва. „ Годишното ползване на газ в Литва е към 2 милиарда кубически метра. Така че тяхната стъпка (да се откажат да внасят газ от Руската федерация) няма да докара до съществени усложнения. Но е невероятно такива огромни страни като Германия да подхващат сходна стъпка ", сподели за турския вестник Yeni Safak ръководителят на Центъра за проучване на енергийните тактики и политика на Турция Огужан Акиенер.

Акинер също счита, че „ другите страни снабдители няма да могат да трансферират заплащанията за енергийни запаси в национални валути, както прави Русия “. Москва „ работи от мощна позиция по въпроса за прекосяване към заплащане в рубли, защото Европа зависи от нейния газ “. В дълготраен проект, съгласно него, единствено Саудитска Арабия може да успее да премине към националната валута в подтекста на заплащането на своя нефт.

Литва беше първата от държавите-членки на Европейски Съюз, която изцяло се отхвърли от вноса на съветски газ, както разгласи предходната седмица Министерството на енергетиката на Балтийската република. Засега съветският нефт се купува от единствената петролна рафинерия в балтийските страни в литовския град Мажейкяй, ръководена от полския тръст Orlen. Но към този момент беше декларирано, че след приключването на настоящето съглашение за доставка на съветски нефт, Orlen към този момент няма да го купува.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР