Големите американски банки JP Morgan и Goldman Sachs повишиха прогнозите

...
Големите американски банки JP Morgan и Goldman Sachs повишиха прогнозите
Коментари Харесай

JP Morgan и Goldman Sachs прогнозират по-високи цени на петрола

Големите американски банки JP Morgan и Goldman Sachs покачиха прогнозите си за цените на петрола, цитирайки вчерашното решение във формата " ОПЕК + " за непромяна на настоящите индустриални равнища и през април.
Според новата прогноза на Goldman Sachs петролът Брент ще се търгува към $75 за барел през второто тримесечие и ще нарастне към $80 за барел през третото тримесечие на актуалната година.
 ОПЕК може да редуцира производството на нефт ОПЕК може да редуцира производството на нефт
Саудитска Арабия и други страни от ОПЕК разискват опцията за по-значително понижаване на производството на нефт заради увеличаван...
Това съставляват на банката с по $5 за барел и за двете тримесечия.
В същото време JP Morgan чака междинна цена на петрола Брент от $67 за барел през 2021 година и от $74 за барел следващата година. Това съставлява покачване с $2 з барел по отношение на предходната прогноза на американската банка за актуалната година и с $3 за барел за 2022 година
Голямата швейцарска банка UBS пък чака цена на петрола Брент от $75 за барел през второто полугодие и от $72 за барел за американския лек недопечен нефт WTI.
Междувременно петролът продължава да нараства и през днешната търговия, достигайки най-високи ценови равнища от 14 месеца насам (от първите дни на януари 2020 г.), откакто ОПЕК и съдружниците, отпред с Русия, се споразумяха в четвъртък да не усилят взаимните петролни доставки през април.
 Прогноза: След 2030 година настава краят на „ петролната епоха ” Прогноза: След 2030 година настава краят на „ петролната епоха ”
Френската петролна компания „ Total ” предвижда завършек на " петролната епоха " след 2030 година, оповестява организация „ Блумбърг&rdqu...
Фючърсите на петрола Брент с доставка през май нарастват с 2,5% към $68,60 за барел, а тези на WTI с доставка през април - с 2,25% към $65,48 за барел, откакто нощес и двата вида петролни фючърси набъбнаха с над 4% в резултати на изненадващото решение на " ОПЕК + ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР