Големи тапи очакват софиянци и това лято. Столичната община е

...
Големи тапи очакват софиянци и това лято. Столичната община е
Коментари Харесай

Ремонти блокират 20 ключови места в столицата през лятото


Големи тапи чакат софиянци и това лято. Столичната община е възнамерявала да стартира поправки на 20 огромни улици и булеварди. Отделно съществени поправки ще има и в кварталите.

"И тази година ни чака тежък и натоварен строителен сезон с доста обекти. Някои от тях ще се извършват и идната година. Основните действия ще се вършат през юни, юли и август, само че ще има обекти и с по-дълги периоди. Ще има съществени усложнения в напредването, по тази причина авансово апелирам софиянци за схващане и самообладание ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, представена от "24 часа ".

Акцент при ремонтите това лято ще е реконструкцията на трамвайни линии - по ул. "Граф Игнатиев ", ул. "Каменоделска ", бул. "Цар Борис III " и част от бул. "България ".

За първи път парите за ремонт и създаване на квартални улици се изравняват с тези за възобновяване на огромните обекти. Това лято ще стартира и осъществяването на 2-годишна стратегия за ремонт на тротоари, която е за 10 млн. лева За контрола върху ремонтите в кварталите ще дават отговор районните кметове и без техен автограф няма да се заплаща на изпълнителите, акцентира Фандъкова.

Тя дефинира като най-тежък обект цялостната реорганизация на ул. "Граф Игнатиев ". Той ще стартира на 8 май и ще се прави на стадии.

На 1 юли ще започва ремонта на релсовия път при кръстовището на булевардите "България " и "Гешов ". Още в края на май там ще започва обновяването на подлеза. Очаква се и привършване на процедурата за избор на реализатор за ремонта на бул. "България ". Ако няма обжалвания лятото ще се ремонтира трасето сред булевардите "Гешов " и "Г. Делчев ".

На 1 юли ще стартира последният стадий от разширението на бул. "Монтевидео " - сред ул. "Боряна " и бул. "Н. Петков ", а от 1 юни разширението на бул. "Т. Каблешков " при кръстовището с бул. "Цар Борис III ". След 15 юни ще се работи по бул. "Хр. Колумб ", след 15 май - по Източната дъга. В края на юли ще се преасфалтира част от бул. "В. Левски " - от Ректората до бул. "П. Евтимий ". Сред обектите са още: улиците "Ф. Кутев ", "Могилата ", "Солунска ", "Цар Симеон ",бул. "П. Славейков ", тунелите при НДК и "Люлин ", кръговото кръстовище на булевардите "Кл. Охридски " и "А. Ляпчев ", а за разширението на булевардите "Ломско шосе ", "П. Дертлиев ", "Т. Каблешков " и "Рожен " се чака да приключат отчуждителните процедури.

След избор на реализатор евентуално това лято ще започват и част от дейностите по обновяването на зоната в центъра към храма "Св. Ал. Невски "

Около 164 млн. лева ще влага в тези обекти Столичната община. Това са средствата за ремонт на огромните обекти, кварталните улици, реконструкцията на трамвайни трасета и възобновяване на две огромни зони в центъра.

Фандъкова предизвести, че за несвършена работа или при неприятно качество общината няма да заплаща на компаниите.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6822314
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР