Големи световни компании спират да доставките си за Русия, а

...
Големи световни компании спират да доставките си за Русия, а
Коментари Харесай

Световни гиганти напускат Русия, късат бизнеса си с империята на Путин

Големи международни компании стопират да доставките си за Русия, а други напряко късат бизнеса си с империята на Путин. Крайната мярка е знак за взаимност с украинския народ и противоречие с войната, която Кремъл предприе против Украйна.

" Боинг " стопира доставките за съветските самолетни компании

Американският авиационен колос „ Боинг” разгласи, че стопира поддръжката си за съветските самолетни компании и активността си в Москва.
" Преустановихме главните си интервенции в Москва и краткотрайно затворихме офиса си в Киев ", съобщи представител на компанията.
" Преустановяваме също по този начин услугите за доставка на аварийни елементи и техническа поддръжка за съветските самолетни компании. Докато спорът продължава, нашите екипи са съсредоточени върху обезпечаването на сигурността на нашите сътрудници в района ".
Оттеглянето на „ Боинг” от Русия идва в миг, когато американските медии оповестиха, че президентът Джо Байдън ще разгласи възбрана за съветските самолети да употребяват въздушното пространство на Съединени американски щати.

ExxonMobil приключва активността си в Русия

Енергийната компания ExxonMobil разгласи, че ще прекрати активността си в Русия и ще приключи по-нататъшните си вложения там.
В изказване на основаната в Тексас компания се споделя, че тя ще се откаже от всички планове, в това число от огромното дружество за рандеман на петрол и газ на остров Сахалин в съветския Далечен изток.
" Предвид актуалната обстановка Exxon Mobil няма да влага в нови разработки в Русия ", се споделя в него.
" Осъждаме военните дейности на Русия, които нарушават териториалната целокупност на Украйна и заплашват нейния народ ", добави компанията.
Преди това Exxon съобщи, че има 1000 чиновници в Русия и че работи там от 25 години.
Решението следва сходни стъпки, подхванати от страна на съперниците на Exxon като Shell и BP.

Руски тв канал ще бъде отстранен от сателитната платформа Sky

Руският ефирен канал RT може да бъде отстранен от цифровата сателитна платформа Sky TV в Обединеното кралство в границите на 24 часа, заяви вестник " Guardian ".
Според информация на вестника това може да се случи, макар че английският медиен регулатор Ofcom към момента не е завършил следствието, стартирано против RT. Вестникът твърди, че глобите на Европейски Съюз против канала са повода за възможното му изключване от платформата. Sky TV получава RT от сателитен оператор, основан в Люксембург. Същият оператор ще би трябвало да отстрани телевизионния канал, откакто глобите, контрактувани в Брюксел, влязат в действие. Според " Guardian " това може да се случи още в сряда вечерта.
Според публикацията две други известни платформи за телевизионно лъчение в Обединеното кралство - Freesat и Freeview - не са могли да заявят изрично дали прекъсването на RT на континента ще направи канала недосегаем и за техните консуматори.
В понеделник Ofcom заяви, че организира 15 нови следствия на RT, която е обвинена в нарушение на условията на регулатора за тъкмо и независимо отразяване на спорни политически събития и нуждата от отразяване на разнообразни гледни точки за протичащото се. Делото се отнася до 15 новинарски бюлетина на RT, излъчени на 27 февруари 2022 година, свързани със събитията в Украйна.
Пред Народното събрание на Обединеното кралство английският министър на външните работи Лиз Тръс изрази опасения, че възбраната на излъчването на RT в страната ще докара до преустановяване на активността на Би Би Си в Русия.

„ Ford” прекратява активността си в Русия

Американският тръст „ Ford” прекратява активността си в Русия поради събитията в Украйна.
" Поради актуалната обстановка през днешния ден информирахме нашите сътрудници в взаимното дружество, че от този миг преустановяваме активността си в Русия до второ разпореждане ", се споделя в текста на известие, оповестено на уеб страницата на компанията.
В изказването се отбелязва, че „ Ford” към този момент от няколко години редуцира активността си в Русия. " Дейността ни беше сведена до производството на търговски ванове и до продажби в Русия посредством миноритарен дял в взаимното дружество „ Sollers Ford ", се споделя в изказването.
„ Ford” изрази желанието си да поддържа украинците и да трансферира 100 000 $ в специфичен фонд за филантропични цели.

Италианската Eni се отдръпва от газопровода „ Син поток”

Италианският петролен колос Eni съобщи във вторник, че ще се отдръпна от газопровода " Син поток ", свързващ Русия с Турция, в който има 50-процентов дял.
" Eni има намерение да продаде своя дял в газопровода " Син поток”, който свързва Русия и Турция през Черно море”, съобщи представител на компанията, следвайки съперниците си BP и Shell, които се отдръпнаха от планове, свързани с Русия, откакто Москва нахлу в Украйна.

Apple спря всички продажби на артикули в Русия

Техническият колос Apple разгласи във вторник прекъсване на всички продажби на артикули в Русия, което е най-новата последица от нашествието на Москва в Украйна.
Западните държавни управления и огромни компании прекъснаха контактите с Русия или й постановиха наказателни наказания поради наказаната от интернационалната общественост офанзива против съседката й.
" Спряхме всички продажби на артикули в Русия. Миналата седмица спряхме целия експорт в нашия канал за продажби в страната ", се споделя в изказване на Apple.
Производителят на iPhone също по този начин разгласи, че Apple Pay и други услуги са били лимитирани, а съветските държавни медии RT и Sputnik news към този момент не са налични за евакуиране отвън Русия.
" Дълбоко сме обезпокоени от съветската инвазия в Украйна и сме на страната на всички хора, които страдат вследствие на насилието ", се споделя в изказването.
" Подкрепяме филантропичните старания, като предоставяме помощ за разрастващата се бежанска рецесия ", се добавя в него.

American Express прекратява съдействието си с сътрудници в Русия

Американската компания за финансови услуги American Express прекрати съдействието си със своите сътрудници в Русия по отношение на налагането на наказания.
" Имаме взаимоотношения с дребни предприятия в Русия, които включват един сътрудник, издаващ карти, и няколко други, които употребяват merchant acquiring за осъществяване на заплащания. От началото на рецесията съблюдаваме глобите на Съединени американски щати и интернационалните сътрудници, които ни накараха да преустановим съдействието си с партньорски банки в Русия, и ще продължим да съблюдаваме всички съответни закони според от развиването на обстановката ", се споделя в изказването.
По-рано шефът на Mastercard съобщи, че американската финансова корпорация Mastercard е блокирала достъпа до платежната си система на " доста финансови институции " поради антируските наказания, наложени по отношение на съветската инвазия в Украйна. Американската мултинационална компания Visa, която е притежател на едноименната платежна система, съобщи на собствен ред, че подхваща ограничения за налагане на ограничавания в Русия./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР