Големи са възможностите българските евродепутати да повлияят на създалото се

...
Големи са възможностите българските евродепутати да повлияят на създалото се
Коментари Харесай

Петър Витанов: Предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост е правилно

Големи са опциите българските евродепутати да повлияят на създалото се мнение в Нидерландия и Австрия за влизането ни в Шенген. Ние показахме, че работим добре и имаме принос в това единствено тези две страни да са срещу влизането ни в Шенген, а всички останали страни членки да са съгласни. Това сподели в евродепутатът от Българска социалистическа партия Петър Витанов.

" Шенген е на първо място механически критерии и параметри, които ние от дълго време сме изпълнили. Това е прието от Народното събрание, Европейската комисия и от 25 от страните-членки. Но евентуално оказва и някакво въздействие, че нямаме постоянно държавно управление с всички пълномощия и има по-малка възможност за дълготрайно обвързване ", счита той.

Относно сигурността на границата, Витанов съобщи, че не мисли, че има предумишлено отношение към страната ни. Според него във връзка с Шенген в България има народен консенсус от всички партии, тъй като изгодите са висим за всички.

По мотив Плана за възобновяване и резистентност Витанов разяснява:

" Имахме 26 закона, които бяха част от рамката, с цел да получим средства по Плана за възобновяване и резистентност и последващо заплащане. От тези закони бяха признат единствено 5 или 6. Надявам се, идващият парламент да реши тези въпроси, тъй като средствата от Плана са извънредно значими за възобновяване на стопанската система и нейната промяна ".

По думите му предоговарянето на Плана за възобновяване и резистентност е вярно.

" Когато се съгласихме на изискванията по Плана нямаше война, а енергийните пазари бяха по-устойчиви, а в този момент имаме напълно нова обстановка. Имаме съображение да желаеме преосмисляне по Плана за възобновяване и резистентност. От друга страна, ние сме единствената страна, която желае предоговаряне на Плана и се притеснявам, че няма да можем да срещнем схващане ", добави евродепутатът от Българска социалистическа партия.

Вижте целия диалог във видеото.



Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР