Големи са шансовете да бъде подкрепен кабинетът на ГЕРБ. Това

...
Големи са шансовете да бъде подкрепен кабинетът на ГЕРБ. Това
Коментари Харесай

Михаил Миков вижда големи шансове за подкрепа на кабинета на ГЕРБ

Големи са възможностите да бъде подсилен кабинетът на ГЕРБ. Това мнение изрази пред БНР някогашният ръководител на Народното събрание и някогашен член на Българска социалистическа партия Михаил Миков.

Той означи, че макар сериозната фрагментация в Народното събрание има преобладаващо дясно посланичество. Най-нормалното било то да излъчи свое държавно управление макар „ срамежливостта от общението сред обособените политически партии и обединения, показани в Народно събрание “.

Миков счита, че никоя от политическите сили – даже тези, които най-категорично споделят, че са съпротива – нито е подготвена, нито желае да взе участие на този стадий в нови предварителни избори.

Според него такова болшинство може да поеме актив отвред.

„ Гръбнакът на едно ръководещо болшинство е 114. Това е сборът от гласовете на ДПС и ГЕРБ-СДС. Този гръбнак постоянно може да бъде укрепен по един или различен метод – или посредством някоя от дребните парламентарни групи, или посредством самостоятелни народни представители “, разяснява Миков.

Той бе безапелационен, че не може болшинството в Народното събрание да бъде опозицията – болшинството постоянно трябвало да е ръководещо.

По негови думи огромният въпрос е за формирането на болшинство върху някаква политика.

„ Мисля, че ГЕРБ твърде софтуерно слага нещата – във връзка с бюджета не се разяснява каква политика ще се прокарва. А политиката, която ще се прокарва посредством бюджета, би трябвало да бъде контрактувана сред тези, които поддържат едно вероятно държавно управление “, означи Миков.

Относно състоянието на БСП бившият ѝ член съобщи, че партията има да взема решение доста вътрешни проблеми. Според него процесът по настройване на ново управление ще протича най-малко няколко месеца. Той е на мнение, че се губи ненужно време в този развой.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР