Големи мероприятия в най-малко три различни спорта, които трябваше да

...
Големи мероприятия в най-малко три различни спорта, които трябваше да
Коментари Харесай

Без Шампионска лига, Ф1 и ски състезания в Русия

Големи мероприятия в минимум три разнообразни спорта, които трябваше да се проведат в Русия, са анулирани и някои от тях сигурно ще се състоят на територията на други страни. Това стана ясно от изказвания на организациите, виновни за провеждането им, а повода за изключителното им решение е стартиралата през вчерашния ден съветска инвазия над Украйна.

Финалът на Шампионската лига няма да е в Санкт Петербург

Финалът на Шампионската лига на Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА) няма да се състои в съветския град Санкт Петербург, както по-рано беше планувано. Това е на Изпълнителния комитет на организацията.

УЕФА мести финала на 28 май във Франция – на националния стадион „ Стад дьо Франс “ в град Сен Дени, покрай Париж. Футболната организация изрази признателност към френския президент Еманюел Макрон „ за неговата персонална поддръжка и уговорката “ за непредвиденото пренасяне на финала на шампионата.

Освен това съветските и украинските клубове и национални тимове ще би трябвало да играят домакинските си мачове на неутрални местоположения. УЕФА продължава да следи спора и ще привиква още изключителни съвещания за оценка на обстановката.

Ф1 натисна спирачката

Формула 1 анулира Гран при на Русия, като разгласи, че при актуалните условия провеждането на мероприятието е „ невероятно “. „ Гледаме развитията в Украйна с горест и потрес и се надяваме на бързо и спокойно решение на актуалната обстановка “, написа в Международната автомобилна федерация.

Състезанието трябваше да се организира в съветския град Сочи в края на септември тази година.

Без надпревари по ски

Международната федерация по ски (FIS) да анулира всички останали дати в Русия от надпреварите от Световната купа в няколко ски дисциплини до края на сезона. Това включва конкуренцията по ски скок за дами и тази по ски-крос, която трябваше да стартира през днешния ден. Работи се по намиране на нови домакини за осъществяване на надпреварите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР