Големи компании продължават да инвестират в България - да строят

...
Големи компании продължават да инвестират в България - да строят
Коментари Харесай

Борисов: Големи компании продължават да инвестират в България

 " Големи компании не престават да влагат в България - да строят и да вършат нови индустриални мощности. Това са доста работни места и доходи в бюджета ", съобщи министър-председателят, който прегледа нова осъвременена индустриална линия на компания от хранително-вкусовата индустрия. Инвестицията е за 23 милиона лв.. Премиерът Борисов и министърът на стопанската система връчиха документ за инвестиция клас А по Закона за поощряване на вложенията за съвременна роботизирана поточна линия на завода.

Министър-председателят посочи напъните на държавното управление за опазване на заетостта в изискванията на пандемия. Премиерът подсети също по този начин, че противоепидемичните ограничения у нас са най-либерални спрямо другите европейски страни. Борисов означи и голямото преимущество, което дават автомагистралите и положителната инфраструктура на вложителите в България.

Посланикът на конфедерация Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен изрази удовлетворение, че компанията продължава да развива сполучливо своята активност в България и да основава нови работни места.

Министърът на стопанската система уточни, че до 2 месеца ще бъдат издадени документи на компании за вложения за още 600 милиона лв..

Ръководството на завода осведоми премиера Борисов за превантивните ограничения, които се ползват за запазване здравето на всички чиновници с оглед пандемията. Компанията обезпечава работа на над 1000 души, като 600 от тях са заети във фабриката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР