Големи горещини в Пловдив и Бургас Опасно горещо време и

...
Големи горещини в Пловдив и Бургас Опасно горещо време и
Коментари Харесай

Очакват ни над 40 градуса, оранжев код в няколко области

Големи горещини в Пловдив и Бургас

Опасно горещо време и през днешния ден. Градусите ще се запазят високи - оранжев код е разгласен за девет области, където температурите се чака да доближат и до 41 градуса. Най-топло се чака да бъде в Пловдив, Кърджали и Бургас. Там температурите ще са най-вече сред 33 и 39 градуса.

Денят стартира с минимални температури от 16 до 23 градуса. Ще бъде най-вече слънчево. Следобед от запад на изток облаците ще се усилят над централните и източните региони. В Родопите късно следобяд и през нощта ще превали едва. Вятърът ще бъде слаб от запад със скорост до 20 км/ч. Максимални температури ще са от 32 до 38 градуса, а в крайните южни региони и югозападните региони тук-там до 39-40, предвижда синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, следобяд с раздрани облаци. Вятърът ще бъде от изток до сдържан с наклонност да се обърне от северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 27 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 22-24 градуса по северното крайбрежие до 24-25 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде едва с височина на вълните до 1,5 метра, по южното крайбрежие също ще бъде едва с височина на вълните до 1,5  метра.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР