Големи европейски градове, сред които Париж, Лондон и Берлин, отмениха

...
Големи европейски градове, сред които Париж, Лондон и Берлин, отмениха
Коментари Харесай

Лондон и Париж отмениха тържествата за Нова година

Големи европейски градове, измежду които Париж, Лондон и Берлин, анулираха формалните празненства за посрещането на Новата година, заяви БНР.

Причината за решението е повишаването на новите случаи на ковид и новия вид Омикрон.

Италия забрани събитията навън и затвори нощните клубове, само че няма ограничавания по отношение на частните събирания.

В Испания управляващите считат да лимитират броя на празнуващите на площада „ Пуерта дел Сол “ в Мадрид.

Полша ще разреши на нощните заведения да отворят за посрещането на 2022 година. Ако посетителите не са имунизирани, оптималният им брой в даден нощен клуб може да е до 100 души, само че няма ограничавания върху броя на хората, които са ваксинирани.

Финландия към този момент е затворена за неимунизирани против COVID-19. Мярката беше призната през вчерашния ден следобяд и влезе в действие незабавно. Изискването важи за всички идващи. Изключение се прави единствено за деца под 16 години, дипломати или непрекъснато пребиваващи във Финландия.

Властите в Канада ще разрешат на чиновници в здравния бранш в провинция Квебек да продължат да работят след позитивен тест за ковид поради острия дефицит на личен състав.

Във втората по величина провинция в страната бяха регистрирани няколко следващи дни с растеж на новите случаи на болест с вируса.

Министърът на опазването на здравето Кристиан Дюбе изясни, че разпространяването на разновидността Омикрон нараства толкоз, че постанова отдръпване на огромна част от медицинския личен състав, което води до риск за потенциала на мрежата за лекуване на коронавирус. Затова при избрани условия медици, дали позитивен тест, ще могат да продължат работа.

Миналата седмица там бяха затворени питейните заведения, казината и фитнес залите, а хората бяха посъветвани да работят от у дома.

Властите в Ню Йорк взеха решение да се приключи слагането под карантина на цели класове от възпитаници след контакт със инфектиран с ковид, като вместо това ще бъде даден приоритет на тестването. Така учениците без признаци и с негативен тест за ковид, ще могат да останат в клас, съобщи Ройтерс.

По-рано Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединените щати редуцираха целесъобразното време на карантина при асимптоматични носители на вируса от 10 на 5 дни.

Президентът Джо Байдън даде обещание дефицитът на проби за ковид да бъде понижен. Вариантът Омикрон е засечен при 58% % от случаите на ковид в Съединени американски щати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР