Големи длъжници от списъка с трудно събираемите дългове са се

...
Големи длъжници от списъка с трудно събираемите дългове са се
Коментари Харесай

Големи длъжници звъняли в НАП, били готови да си платят старите дългове

Големи длъжници от листата с мъчно събираемите задължения са се свързали с Национална агенция за приходите и са изразили подготвеност да стартират да погасяват просрочените си отговорности.

Това заяви пред публицисти служебният финансов министър Асен Василев във връзка коментирания от него преди седмица на Национална агенция за приходите, които не са покрити с обезпечения. Тогава Василев заяви още и за от 2017 година насам, защото 10-годишната отминалост за тях е изтекла.

Коментарът на Василев бе в отговор на журналистически въпрос за вероятността да бъде събран – " Гранекс Трейдър " ЕООД. От юли 2017 година насам задължението попада във въпросния лист на Национална агенция за приходите с мъчно събираемите вземания, защото не е обезпечено.

Министър Василев отговори, че въпросът би трябвало да се насочи към новия притежател на сдружението, на който Румен Спецов е продал компанията преди към 5 години.

Освен това финансовият министър сподели, че сега приходната организация се преориентира от инспекциите на дребни длъжници към компании с огромни задължения от порядъка на десетки или стотици милиони левове. " Досега приоритет на инспекции са били фризьорските салони. Колко съгласно вас може да се събере от тях ", попита министър Василев. Продължават и инспекциите за огромни касови наличия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР