Goldman Sachs наскоро актуализира макроикономическите си прогнози. Екипът от анализатори

...
Goldman Sachs наскоро актуализира макроикономическите си прогнози. Екипът от анализатори
Коментари Харесай

Goldman Sachs предвиждат 20% вероятност за рецесия през следващите 12 месеца

Goldman Sachs неотдавна актуализира макроикономическите си прогнози. Екипът от анализатори на компанията за капиталово банкиране оцени вероятността Съединени американски щати да изпаднат в криза през идната година на 20%. Тази цифра е доста по-малка от предходната им прогноза от 25%.

Според анализаторите на Goldman Sachs не се чака предприемането на ограничения за надзор на инфлацията да провокира икономическа криза. Финансовите условия последователно се усъвършенстват, а жилищният пазар демонстрира признаци на възобновяване.  

Налице е видимо ускорение на фабричното строителство, като всичко това демонстрира, че стопанската система на Съединени американски щати ще продължи да се уголемява. Въпреки това анализаторите предизвестяват, че темпът на напредък може да е под дълготрайната междинна стойност.

За разлика от тях публичните настройки наподобява са разнообразни. Много жители считат, че Съединените щати се насочат към “ “. Общият дълг по кредитните карти неотдавна надвиши $1 трилион, достигайки исторически връх.  

Експертите допускат, че това е задоволителен индикатор, че хората са изправени пред провокации, дължащи се на непрекъснатата инфлация и продължаващото повишение на лихвените проценти.

Тази наклонност бележи доста отклоняване от обстановката преди три години, когато по време на пандемията семействата бързо използваха стимулиращите суми, предоставени от страната, с цел да изплатят задълженията си по кредитни карти.

Инфлацията към момента не е спаднала до приемливо равнище. По време на неотдавнашната среща на върха в Джаксън Хоул ръководителят на Федералния запас Пауъл означи, че Фед направлява през несигурни стопански условия.

Натали Брунел, водеща на подкаст, означи решимостта на Пауъл вероятно да увеличи в допълнение лихвените проценти в продължаващата битка с инфлацията.  

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР