Goldman Sachs Group Inc. ще затвори операциите си в Русия,

...
Goldman Sachs Group Inc. ще затвори операциите си в Русия,
Коментари Харесай

Първата голяма банка от Уолстрийт обяви, че си тръгва от Русия

Goldman Sachs Group Inc. ще затвори интервенциите си в Русия, първата огромна банка на " Уолстрийт ", която напусна в отговор на нашествието на Русия в Украйна, съобщи Bloomberg, заяви Bloomberg TV Bulgaria.

„ Goldman Sachs приключва бизнеса си в Русия в сходство с регулаторните и лицензионните условия “, съобщи компанията в четвъртък в изказване по имейл. „ Ние сме фокусирани върху поддръжката на нашите клиенти по целия свят при ръководството или приключването на към този момент съществуващи отговорности на пазара и обезпечаването на благосъстоянието на нашия личен състав. “ Goldman, една от основите на " Уолстрийт ", поддържаше наличие в Русия през последните години, само че страната не съставлява значима част от нейния световен банков бизнес. В края на 2021 година общата кредитна експозиция на компанията към Русия беше 650 милиона $, множеството от които бяха обвързани с недържавни контрагенти или кредитополучатели.

Докато Goldman напуща Русия, компанията към момента търгува корпоративен дълг, привързан със страната, без самата банка да прави залагания за придвижването на цените. „ В ролята си на маркет-мейкър, изравен сред купувачи и продавачи, ние оказваме помощ на нашите клиенти да понижат риска си в съветски скъпи бумаги, които търгуват на вторичния пазар, без да се стремим да спекулираме “, се споделя в изказването на основаната в Ню Йорк Goldman Sachs. Goldman по-рано този месец стартира да мести част от своя личен състав, основан в Москва, в Дубай, в отговор на настояванията на част от чиновниците си в Русия да работят от друго място.

Докато Goldman е първата компания на " Уолстрийт ", която разгласи овакантяване, Citigroup Inc. съобщи в сряда, че прави оценка интервенциите в страната. Базираната в Ню Йорк компания има най-голямото наличие в Русия от която и да е американска банка. По-рано тя разгласи старания за излизане от потребителския си бизнес там, а в този момент го ръководи „ на по-ограничена основа поради актуалните условия и отговорности “, сподели в изказване Едуард Скайлър, изпълнителен вицепрезидент по световните публични въпроси. Потенциалните претенденти за бизнеса на Citigroup в Русия към този момент са обект на наказания, наложени от държавното управление на Съединени американски щати, добавяйки още една спънка пред плануваната продажба. Около 3000 чиновници на Citigroup там обезпечават най-голямото наличие на която и да е огромна американска банка в страната. Миналия месец тя съобщи, че към края на 2021 година има към 9,8 милиарда $ заеми, активи и други експозиции, свързани с Русия, локални компании и техните контрагенти, както и с Банката на Русия. JPMorgan Chase & Co., най-голямата американска банка по активи, не е коментирала излагането си в Русия или проектите за интервенциите си там.

Сътресенията, породени от войната, също по този начин накараха европейските кредитори да проучат експозицията си към района, откакто вложителите доведоха до срив на акциите им при започване на спора. Deutsche Bank AG уточни евентуалното затваряне на своя център за осведомителни технологии в Русия като риск, макар че компанията сподели, че той е „ добре стеснен “. Банката има повече от 1300 ИТ чиновници в Москва и Санкт Петербург и сподели, че нашествието я принуждава да обмисли разновидности за бизнеса и неговите чиновници. BNP Paribas SA отсрочи инвеститорски ден, плануван за идната седмица, заради войната, а също по този начин съобщи, че стопира финансирането на нови планове в Русия, след години на понижаване на интервенциите си в страната. Credit Agricole SA и Societe Generale SA също стопираха ново финансиране, обвързвано с Русия, на фона на опасенията от разширение на глобите. " Райфайзен Банк Интернешънъл ", европейският заемодател, който е най-изложен на Русия и Украйна, спря изплащането на дивидента си, до момента в който прави оценка въздействието на икономическите наказания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР