Goldman Sachs договори придобиването на компанията за управление на инвестиции

...
Коментари Харесай

Goldman Sachs купува NN Investment Partners за 1.6 млрд. евро

Goldman Sachs контракти придобиването на компанията за ръководство на вложения на нидерландския осигурител NN Group, NN Investment Partners (NNIP), за 1.6 милиарда евро. Това е най-голямото придобиване за американската банка, откогато Дейвид Соломон стана неин изпълнителен шеф през 2018 година Сделката за NN Investment Partners, ръководеща активи за 335 милиарда $, доста ще ускори наличието на Goldman Sachs в Европа, като ще удвои ръководените от банката активи на континента до 600 милиарда $, пресмята Reuters.

Придобиването съставлява най-пресният образец за засилващата се наклонност на консолидация на промишлеността. То е част от тактиката на Соломон да разшири активността на банката към сфери, които печелят от постоянни такси, като ръководство на активи и благосъстояние, с цел да се понижи зависимостта ѝ от по-волатилното търгуване с акции и облигации.

Goldman Sachs Asset Management (GSAM), която ръководи активи на стойност 2.3 трлн. $, изпревари в наддаването за NNIP основаната във Франкфурт DWS, оповестява Financial Times. UBS Asset Management, Janus Henderson и американският осигурител Prudential Financial са имали интерес към договорката.

Компаниите за ръководство на активи световно търсят разширение, с цел да защитят облагите си от повишаващите се разноски и спадащите такси. Соломон съобщи, че ръководената от него банка сигурно ще прегледа и други благоприятни условия за придобивания.
10-годишно стратегическо партньорство
190 милиарда $ от активите, ръководени от NN Investment Partners, са на застрахователната компания майка NN Group. Сега оперирането с тях ще бъде поверено на GSAM като част от 10-годишно стратегическо партньорство, контрактувано в допълнение към придобиването. NNIP има повече от 900 чиновници в 15 страни, които ще станат част от GSAM при довеждане докрай на договорката.

Придобиването е в унисон с растящите упования на клиентите на Goldman Sachs за обществено отговорно вложение, защото NN Investment Partners има мощни позиции в вложението в зелени облигации и акции с изгоди за обществото и устойчивото развиване, разяснява Соломон.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР