Голдън Стейт Уориърс спечели визитата си на Мемфис Гризлис със

...
Голдън Стейт Уориърс спечели визитата си на Мемфис Гризлис със
Коментари Харесай

Голдън Стейт и Милуоки потеглиха с успехи в полуфиналите на НБА

Голдън Стейт Уориърс завоюва визитата си на Мемфис Гризлис със 117:116 точки в първия мач от полуфиналите на плейофите в Националната баскетболна асоциация (НБА).

В залата на „ гризлитата “ „ воините “ стигнаха до триумфа след решителна тройка на Клей Томпсън и лишиха домакинското преимущество на противника в конфликта на Запад. Томпсън разплака Мемфис с точна пукотевица зад арката 36 секунди преди края на мача, като отборът на Стив Кър превъзмогна изгонването на Дреймонд Грийн през първото полувреме.

Центърът на Уориърс бе с шест точки, четири битки, три асистенции, три обири и един блок, преди да поеме прибързано към съблекалнята. Над всички за спечелилите бе Джордан Пул, който продължи с отличното си показване от началото на плейофите и приключи с рекордните в кариерата си в елиминациите 31 точки, добавяйки, осем битки и девет асистенции. 24 за триумфа добави Стеф Къри, 17 точки записа Андрю Уигинс, а Томпсън се регистрира с 15 пункта.

Джа Морант и Джарен Джаксън-младши комбинираха за общо 67 точки за Мемфис, като Морант остана на една битка от трипъл-дабъл – девет битки и 10 асистенции, до момента в който Джаксън-младши овладя 10 битки за дабъл-дабъл. Техните старания обаче се оказаха незадоволителни за Гризлис, които одобряват Голдън Стейт в мач номер 2 от серията във вторник вечер.

В Източната конференция, първенците от Милуоки Бъкс също започнаха с победа при гостуването на Бостън Селтикс след 101:98 в зала „ ТиДи Гардън “.

Двукратният притежател на наградата за Най-полезен състезател в Лигата Янис Адетокумбо изригна с трипъл-дабъл – 24 точки, 13 битки и 12 асистенции, като направи и два блока. Той не бе най-резултатен за „ елените “ – Джру Холидей приключи с 25 пункта, девет битки, пет асистенции и три обири. С дабъл-дабъл се регистрира Боби Портис, който завърши с 15 точки и 11 овладени топки.

Бостън загуби първия си мач от началото на плейофите след четирите поредни победи над Бруклин Нетс в първи кръг. Джейсън Тейтъм приключи с 21 точки, само че едвам 6/18 при стрелбата от полето. Четирима баскетболисти на Име Удока завършиха с двуцифрен точков актив, само че отборът стреля едвам 33.3% от игра в целия дуел. Мач номер 2 е плануван за вторник вечер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР