Голдън Стейт Уориърс спечели шампионската титла в Националната баскетболна асоциация

...
Голдън Стейт Уориърс спечели шампионската титла в Националната баскетболна асоциация
Коментари Харесай

Голдън Стейт Уориърс се върна на баскетболния трон

" Голдън Стейт Уориърс " завоюва шампионската купа в Националната баскетболна асоциация (НБА) на Съединени американски щати и Канада след триумф със 103:90 като посетител на " Бостън Селтикс " в шестия дуел от финалната серия.

Така отборът от Сан Франциско надви във финалния плейоф с 4:2 победи и победи с оценката за четвърти път в последните осем сезона и за седми в историята си.

" Уориърс " ликува единствено два сезона, откакто финишира с най-лошия си баланс от 15:50 (победи-загуби) в постоянния сезон, когато звездите Стеф Къри и Клей Томпсън бяха контузени. Къри бе определен за Най-полезен състезател (MVP).

Треньорът Стив Кър, който завоюва пет шампионски пръстена като състезател с " Чикаго Булс ", към този момент има същия брой титли и като треньор на " Голдън Стейт ".

Финалът бе първи за Бостън от 2010 година насам, а за последно отборът завоюва НБА през 2008-а.

Къри осъществя 34 точки, направи 7 битки и 7 асистенции.

„ Много съм горделив с този тим. В началото на сезона никой не вярваше, че можем да стигнем до купата, с изключение на хората тук до мен. Успехът не може да се счита да даденост, тъй като в никакъв случай не знаеш по кое време още веднъж ще стигнеш на този стадий “, съобщи прочувствено гардът.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР