Голдън Стейт изравни серията с Ел Ей Лейкърс от полуфиналните

...
Голдън Стейт изравни серията с Ел Ей Лейкърс от полуфиналните
Коментари Харесай

Голдън Стейт изравни на Лейкърс след 21 тройки

Голдън Стейт изравни серията с Ел Ей Лейкърс от полуфиналните плейофи в Западната конференция на НБА. Уориърс завоюваха 127:100 вкъщи за 1-1 победи.

Клей Томпсън осъществя 30 точки за Голдън Стейт, в това число 8 тройки. Стеф Къри оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 12 асистенции. ДжаМайкъл Грийн финишира с 15 точки.

Леброн Джеймс бе най-хубав за Лейкърс с 23 точки и 7 битки. Руи Хачимура се включи от пейката с 21 и 5 битки. ДжаМайкъл Грийн записа персонален връх в плейофите от 15 точки. Това беше и негов първи мач като титуляр в елиминациите от 2019-а година насам. Антъни Дейвис остана с 11 точки и 7 битки.

Въпреки че гостите от Ел Ей поведоха с 33:26 в края на първата част, това не тормози първенците. Голдън Стейт мина границата от 40 точки във втория и третия интервал и овладя самодейността. Така селекцията на Стив Кър за първи път в клубната си история имаше две четвъртини с по 40+ точки в един и същи плейофен мач, приключвайки срещата с общо 21 тройки.

Уориърс усъвършенстваха върха в НБА за най-вече маркирани тройки в първите два дуела от плейофна серия – общо 42 точни стрелби зад дъгата. Предишният бе на Кливланд, който през 2016 година вкарва 40 тройки против Атланта.

Серията се мести в Ел Ей за два мача. Първият от тях ще бъде на 7 май.

 





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР