Гол срещу България бе избран за номер 1 в историята

...
Гол срещу България бе избран за номер 1 в историята
Коментари Харесай

Гол срещу България засенчи Марадона на Мондиалите

Гол против България бе определен за номер 1 в историята на Мондиалите в допитване до почитателите на формалната страница на ФИФА. Попадението е на Мануел Негрете в осминафинала сред домакина на Мондиал 1986 Мексико и България, приключил 2:0. Негрете бележи в 34-ата минута с полуволе, а този гол, съгласно някои водещи международни медии скандално, бе посочен за номер 1, изпреварвайки фамозното попадение на Диего Марадона против Англия на същия Мондиал.

Хиляди почитатели участваха в допитването на ФИФА, които избираха сред 31 март и 9 април всред 32 красиви гола в историята на Световните шампионати.

На "финала " "сюблимният " гол на Негрете против нашите надделя попадението на бразилеца Едер във вратата на Съюз на съветските социалистически републики по време на Мондиал 1982.



Голът на Марадона, при който той потегли от своята половина и излъга половината британски тим, бе измежду номинираните, само че не зае водеща позиция в избора на почитателите в допитването.

Припомнете си и оценете гола на Марадона /заедно с различен негов прословут в мача с Англия - "Божията ръка "/ във видеото по-долу:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР