Gol.bgСините спечелиха с 4:3 след дузпи и ще играят на

...
Gol.bgСините спечелиха с 4:3 след дузпи и ще играят на
Коментари Харесай

Драма с дузпи прати Челси на финал в Лига Европа, мачът за трофея ще бъде изцяло английски

Gol.bg

" Сините " завоюваха с 4:3 след дузпи и ще играят на финала в Баку

Челси е на край в Лига Европа, откакто реализира победа с 4:3 след продължения и дузпи на своя „ Стамфорд Бридж ” над немския Айнтрахт (Франкфурт). Двата отбора преди този момент врътнаха реми 1:1 в постоянното време и след двете продължения.

Лофтъс-Чийк съумя да открие резултата в 28-ата минута, a в 49-ата Йович изравни.

При дузпите в началото Аспиликуета пропусна за Челси, само че по-късно Кепа избави ударите на Хинтерегер и Пациенсия и в последна сметка класира отбора си за финала.

Така Челси има страховит късмет да завоюва за повторно в своята история шампионата от Лига Европа, откакто го стори през сезон 2012/2013.

На финала столичният британски отбор ще се изправи против различен лондонски съперник в лицето на Арсенал.

По този метод и във втория по мощ евротурнир ще има европейски край, откакто на финала в Шампионската лига един против различен ще се изправят Ливърпул и Тотнъм.

Доста изненадващо германците стартираха доста интензивно мача и още в 4-ата минута можеха да открият, само че ударът на Йович с глава бе неакуратен.

В 11-ата минута „ сините ” претендираха за нарушаване против Лофтис-Чийк в наказателното поле, само че такова не бе отсъдено и дузпа нямаше.

Малко по-късно гостите стигнаха до добра обстановка и Да Коста стреля, само че Кепа бе на мястото си.

В 22-ата минута от добра позиция в наказателното поле Жиру можеше да вкара, само че прати топката право в тялото на вратаря.

Шест минути по-късно домакините стигнаха до по този начин мечтаното попадение, откакто Азар откри връхлитащия Лофтъс-Чийк в наказателното поле и последният прати топката под плонжа на противниковия пазач.

До почивката по този начин и не паднаха повече попадения, въпреки че Лофтъс-Чийк имаше късмет да удвои, само че ударът му не бе от най-прецизните.

Второто полувреме стартира с неуместно съдийско решение, откакто реферът не отсъди чиста дузпа за Айнтрахт за игра с ръка в наказателното поле на „ сините ”.

Въпреки това обаче Гачинович изведе Йович самичък против вратаря в 49-ата минута и сръбският национал бе праволинеен, с цел да изравни резултат.

В 51-ата минута Жиру бе на косъм да върне задатъка на домакините, само че ударът му мина агонизиращо близо около вратата.

В 60-ата минута Кепа съумя да боксира мощна тупалка по посока неговата врата и в последна сметка не позволи ново попадение.

В 87-ата минута Жиру насочи страховит удар от отдалеченост, само че стражът на противниковия отбор съумя да избави, като в последна сметка се стигна до две продължения от по 15 минути.

В 116-ата минута Аспиликуета избута Трап, до момента в който стражът бе хванал топката и в последна сметка кълбото влезе във вратата. Попадението обаче не бе зачетено поради нарушаване.

До края на продълженията нямаше попадения и се стигна до дузпи. Дузпите бяха инфарктни, защото Аспиликуета пропусна за Челси. След това обаче Кепа избави удари на Хинтерегер и Пациенсия и в последна сметка класира Челси за край. Азар вкара решителната дузпа.

ЧЕЛСИ – АЙНТРАХТ ФРАНКФУРТ 4:3 при дузпите (1:1 в постоянното време и продълженията)

1:0 Лофтъс-Чийк 28

1:1 Йович 49

при дузпите:

Алер (Айнтрахт) – вкарва

Баркли (Челси) - вкарва

Йович (Айнтрахт) - вкарва

Аспиликуета (Челси) - пропуща

Де Гузман (Айнтрахт) - вкарва

Жоржиньо (Челси) - вкарва

Хинтерегер (Айнтрахт) - пропуща

Луис (Челси) - вкарва

Пациенсия (Айнтрахт) - пропуща

Азар (Челси) - вкарва

Челси: Кепа, Луис, Аспиликуета, Емерсон, Кристенсен (74 – Дзапакоста), Ковачич, Жоржиньо, Лофтъс-Чийк (86 – Баркли), Вилиан (62 – Педро), Азар, Жиру

Айнтрахт: Трап, Абрахам, Хинтерегер, Фалет, Да Коста, Хасебе, Роде (70 – Де Гузман), Костич, Гачинович (118 - Пациенсия), Ребич (90+3 – Алер), Йович

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР