Годишно държавата не успява да събере ДДС за милиони левове,

...
Годишно държавата не успява да събере ДДС за милиони левове,
Коментари Харесай

Държавата пропуска ДДС за стотици милиони годишно, обяви гражданско сдружение

Годишно страната не съумява да събере Данък добавена стойност за милиони левове, демонстрира информация на Националната организация за приходите, предоставена на гражданско съдружие " Боец ". Това заяви Георги Георгиев от придвижването на конференция, свикана особено за разгласяване на данните.

Несъбраният Данък добавена стойност, открит с ревизионни актове, от 2000 година до момента се пресмята в милиарди левове. Но тази сума не можело да бъде събрана, тъй като задължените лица нямали благосъстоятелност, която да бъде запорирана, разясни той.
.
За интервала 2000-2010 година несъбраният Данък добавена стойност е 1.4 млрд, а единствено за 2011 година е 1.1 милиарда лева - най-голямата годишна сума пропуснати вземания. През идващите години размерът на несъбрания налог се свива до 500 - 700 млн. лева годишно, а най-ниска е сумата през предходната - 271 млн. лева

Вчера организацията е внесла последващо запитване до Национална агенция за приходите с искане на информация за сдружения и търговци, които са взели участие в разнообразни схеми. Утре ще бъде импортиран сигнал в прокуратурата против финансовия министър и премиера за безучастие. Освен това придвижването ще упорства президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност по тематиката, заяви Българска телеграфна агенция.
.
За да се допусне сходна сума да не може да бъде събрана, значи, че институциите не са си свършили работата, считат членове на сдружението и упорстват за цялостен лист на всички търговци, които дължат Данък добавена стойност в огромни размери.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР