Годишно държавата губи приход от 330 млн. лв. заради липсата

...
Годишно държавата губи приход от 330 млн. лв. заради липсата
Коментари Харесай

Ще удължи ли НАП срока за подмяна на касовите апарати?

" Годишно страната губи доход от 330 млн. лева поради неналичието на регулация на софтуера на касовите апарати. Не обсъждаме пролонгация за замяна на касовите апарати. " Това сподели представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров по отношение на настояването от страна на бизнеса срокът за промяна на касови апарати да се удължи най-малко до началото на 2020 година.
Според Бъчваров до март месец 2019 година има време да се смени софтуера или целия уред на 190 хиляди устройства, колкото са регистрирани по Данък добавена стойност.
Предвижда се и опцията всеки жител да ревизира самичък валидността на касовата записка благодарение на QR код.
На половината апарати би трябвало да се актуализира софтуера, а при останалите е нужна друга хардуерна промяна на целия уред или на избрани модули, посочи Бъчваров в изявление за bTV.
Той добави, че терзанията на хората са да не би данъчните да употребяват сорс кода за злоупотреби и увери, че такава заплаха няма.
Според Ясен Танев, ръководител на управителния съвет на Българската асоциация за развиване на бизнес програмен продукт, срокът би трябвало да бъде продължен, с цел да се уточняват условията към бизнеса. По думите му според условията сега достъпът до данни на Национална агенция за приходите е прекомерно необятен.
Танев добави, че подмяната на софтуера на едно устройство става за дни, а не за 15 минути, а сервизите, които правят тази услуга не са доста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР