Годишните технически прегледи за автомобили са с нови цени, съобщи

...
Годишните технически прегледи за автомобили са с нови цени, съобщи
Коментари Харесай

Голям скок в цените на годишните технически регледи

Годишните механически прегледи за коли са с нови цени, заяви Българска национална телевизия. Експерти регистрират, че притежателите им ще заплащат съвсем двойно. Ако до този миг водачите са плащали за ГТП сред 45-60 лева, то в този момент цените доближават до 90 лева Според специалиста Тодор Желев повишението се дължи на скока в минималната работна заплата.

„ Това покачва и цената на услугата, защото ние би трябвало надлежно да осигурим фрагменти в пунктовете за механически прегледи, на които би трябвало да се заплащат конкурентни заплати. Това способства за повишението на цената на услугата. Трябва да осигурим фрагменти в пунктовете, на които би трябвало да се заплащат заплати “, изясни той.

В момента в пункта за ГТП на самия Желев държат цена от 60 лева за автомобил до 3,5 т., само че по думите му тя може да претърпи актуализация до края на годината. Това е 15-20-процентов скок спрямо предходната година, признава специалистът.

Относно разликата в цените, които тук-там към този момент доближават 90 лева, той разяснява: „ Пазарът в България е свободен и всеки може да дефинира самичък цената “.

По думите му клиентите реагират друго на цената – „ някои го одобряват като обикновено, а други недоволстват “. 5-10 лева била разликата в цените на ГТП в София и в провинцията, регистрира още Желев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР