Годишнината от сключването на брак или от началото на една

...
Годишнината от сключването на брак или от началото на една
Коментари Харесай

Кога каква годишнина се празнува – златна, сребърна, дървена, бронзова, памучна, кожена

Годишнината от сключването на брак или от началото на една връзка е специфичен ден.
Отбелязването му по неповторим метод трансформира всяка последваща година съответната дата в нов празник и по този начин е още от Средновековието, след като датира традицията да се влага друг смисъл на всяка годишнина от сватбата.
Двойките са си разменяли дарове от материал, който символизира любовта в съответната годишнина – от най-мекия до най-твърдия.
1 година: хартиена женитба
Първата една година от брака е най-деликатният миг, когато двойките напасват характери, привички и се приспособяват към новата обстановка на женени/омъжени хора. Всичко тогава наподобява по-крехко, по тази причина и годишнината е наречена на тънката хартия. Хубава книга би била превъзходен подарък!

2 години: памучна женитба
Мекият памучен плат символизира нежната любов сред младата двойка. Проявете въображение и подарете каквото ви се хареса от памучна материя.
3 години: кожена женитба
Любовта на двамата укрепва с времето и нейната мощ е олицетворена от кожата. Всеки кожен аксесоар би приключил идеална работа!
4 години: ленена женитба
Вярвате или не, само че ленът е по-здрава материя от кожата, просто чудесна за горещите месеци, тъй като изолира и държи хладно и проветриво. Пожелайте си красива ленена рокля!

5 години: дървена женитба
Пет години брак – отбележете този въпреки и дребен празник гордо и уместно! Дървено украшение, сувенир или мебел за фамилния интериор – все добър избор.
6 години: желязна женитба
Издържливият метал е подобаващ знак за тази годишнина – значи, че сте устояли на доста фамилни стихии и разнообразни трудности.

7 години: вълнена женитба
Казват, че 7-ата година е преломна и доста връзки се разтрогват точно тогава, само че щом сте още дружно, празнувайте една плътна, топла, уютна и щастлива годишнина!
8 години: бронзова женитба
Този метал е доста настоящ и в модата при бижутата, и в обзавеждането, тъй че имате огромен избор от подарък, направен от него.

9 години: глинена женитба
Ваза за цветя, направена ръчно от вас? Или може би козметика за лице с глина или разхубавяваща терапия с глина за цяло тяло?
10 години: алуминиева женитба
Първото ви десетилетие дружно! На тази кръгла годишнина, с изключение на да се отдадете на красивите си общи мемоари и прекарвания, може да си споделите и стремежи.

Отбелязването на всяка годишнина от сключването на брак, или от началото на една връзка по специфичен метод е средновековна традиция, жива и до през днешния ден – двойките да си разменят дарове от материал, който символизира любовта в съответната година – от най-мекия до най-здравия. Тук можете да видите смислите на първите 10 годишнини.
11 години: стоманена женитба
Увековечете началото на второто си общо фамилно десетилетие с украшение от този мощен и устойчив на всичко метал – стоманата.

12 години: копринена женитба
Нежната и изтънчена коприна символизира гладкото общуване, подарете си фишу от естествена коприна за празничната годишнина.
13 години: дантелена женитба
Ефирната дантела е пленителна и в класическия подарък – долни дрехи, и в по-специални аксесоари и тоалети.
14 години: слонова кост
Един от най-елегантните цветове – слонова кост е добър избор каквото и да си подарите, а сега най-актуален е в границите на тъмните слънчеви очила.

15 години: кристална женитба
Цветни или транспарантни, техните лъчи въплъщават насладата от брака. А съществуват толкоз стилни бижута с кристали…
16 години: бръшлянова женитба
Растението бръшлян символизира дълготрайната преданост. Стои красиво даже да е в саксия, само че може да деянията фикция и да декорирате с него дома или градината.

17 години: дълголетен шибой
Подарите ли си това цвете, все едно се уверявате за прощален път във честност и единение.
18 години: кварцова женитба
Кварцът – най-разпространеният драгоценен камък в света, споделят, има свойството да усилва любовта, да усъвършенства взаимоотношенията и да способства за хармонията в двойката. Пръстен с кварц е добра концепция за подарък.

19 години: орлови нокти
Украсете дома си с тънкото пълзящо растение орлови нокти. То е знак на добротата, другарството и безконечната, безусловна обич. През деветнадесети век, на цветето орлови нокти са придавали значение на безконечна обич.
20 години: порцеланова женитба
Все едно беше през вчерашния ден, а сте женени от толкоз доста време. Заобиколени от деца и/или внуци, поднесете празничната вечеря в нов порцеланов сервиз за хранене.

25 години: сребърна женитба
Това е една от годишнините, която нормално се отбелязва с огромно фамилно празненство. Защо не подновите наличието на кутийката си със скъпоценности с нови сребърни бижута?
30 години: перлена женитба
Перлата е знак на добрина, преданост и правдивост, също на непорочност, невзискателност и душевна непорочност. Перлена огърлица пък е класика!

35 години: коралова женитба
Този, който носи бижу от корал, ще се радва същински на живота, гласи средновековно вярване.
40 години: рубинена женитба
Половината ви живот мина взаимно! Рубинът: знак на дълбока пристрастеност и обич, е придирчив драгоценен камък, само че и доста изтънчен – позволете си го – това е величествен празник!

45 години: сапфирена женитба
Искреност и доверие – това въплъщава синкавия сапфир, а когато го носите под форма на украшение, ще акцентира вашата женственост и достолепност.
50 години: златна женитба
Най-щастливата годишнина, отбелязваща половин век дружно! Този празник е нещо в действителност доста особено, по тази причина на него просто би трябвало да носите украшение от най-благородния метал.

60 години: диамантена женитба
Вероятно сте сключили брак прекомерно млади, само че е реалност, че диамантения празник е от чудесата в живота – има ли по-подходящ миг да се украсите с най-твърдия и най-ценен камък в бижутерията?
Инфо: Брадва

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР