Годишната рамка на текущия бюджет не може да осигури 12

...
Годишната рамка на текущия бюджет не може да осигури 12
Коментари Харесай

Икономист: Парламентът може така да промени текстовете, че да има изцяло нов бюджет


Годишната рамка на настоящия бюджет не може да обезпечи 12 месеца от последните заплащания, които са били осъществени през последните 6. Парламентът ще би трябвало да влезе в нещо като трета актуализация. На доктрина Народно събрание може да смени всеки текст за бюджета, един път импортиран от изпълнителната власт. Може и да се получи изцяло нов бюджет. Това сподели за Твоят ден " икономистът Георги Ганев.

" Без финансова рамка ще се получи нещо половинчато, което ще продължи огромна част от заложеното в съществуващия бюджет. Служебният кабинет не желае да внася нов, тъй като твърди, че това е политическо решение, само че самото предложение с внасянето на удължение на бюджета е политическо решение. Това е и отвод да се показа бюджет с визия. Аз избрах да се внесе нов бюджет ", счита той.

И предвижда бюджетният дефицит да спадне.

По думите му някои обществени заплащания ще бъдат увеличени.

" Парламентът може да продължи да дава обезщетения за битовите консуматори и бизнеса. Имаме висока инфлация - покупателната дарба на харчовете в бюджета понижава, а също и влизат повече доходи. Приходната част ще се преизпълни, а разходната би трябвало да се извърши по закон ", съобщи Ганев.

И добави, че инфлацията на годишна база евентуално ще е към 15%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР