Годишната миграция преди прибиране на реколтата в източния черноморски регион

...
Годишната миграция преди прибиране на реколтата в източния черноморски регион
Коментари Харесай

Задължителна ваксинация за сезонните работници в Турция

Годишната миграция преди прибиране на реколтата в източния черноморски район на Турция продължава да тревожи здравните специалисти, тъй като имунизацията там изостава, а случаите порастват.

Експертите предложиха имунизацията на селскостопанските служащи да бъде осъществена на място по полетата, като се предлага и използването на строги пандемични ограничения в района. Там се чакат хиляди служащи и производители от огромни градове да дойдат за сезона на прибиране на реколтата, който ще стартира на 8 август.

Фарук Айдън, микробиолог от Техническия университет Карадениз, съобщи, че „ Пълната и даже наложителна имунизация на служащите може да бъде потребна самодейност за този сезон. В противоположен случай възходящият брой на ковид случаите в района ще продължи да се усилва, сподели Айдън.

Здравният шеф на провинция Трабзон Хакан Уста също акцентира, че тези, които идват в района по време на сезона на събиране на реколтата, би трябвало да работят, като съблюдават защитните ограничения.

„ Случаите се усилват по метод, който не желаеме. Причината е човешкото придвижване “, сподели Уста, отбелязвайки, че случаите са се нараснали вследствие на контакти сред хората без използване на правила за носене на маски и обществено разграничаване.

Броят на новите случаи на COVID-19 в Турция скочи до 26 822, демонстрират държавните данни през вчерашния ден, което е най-високото равнище за съвсем три месеца.

Здравният министър прикани турските жители да се имунизират против вируса, защото статистиката демонстрира, че над 98 на 100 от приетите в болница и смъртни случаи в Турция са измежду неимунизирани или единствено с една доза.

Броят на новите случаи преди месец беше понижен до 4 хиляди, а единствено преди два дни беше към 22 хиляди, съгласно данните на министерството на опазването на здравето. Дневният брой смъртни случаи от COVID-19 също набъбна до 122, най-вече смъртни случаи от 1 юни.

„ Ако съблюдаваме разпоредбите за битка с епидемията и си създадем имунизация, ще успеем да се преборим с пандемията “, съобщи здравният министър Фаретин Коджа в туит, съпътстващ дневните данни.

В Турция 33 на 100 от популацията е имунизирано с най-малко две дози ваксини. Страната е приложила над 74,33 милиона дози ваксини против COVID-19, от януари, съгласно министерството.

Над 41,30 милиона души са получили първата си доза, до момента в който над 27,83 милиона са изцяло имунизирани. Турция също по този начин е приложила над 5,2 милиона от трета доза COVID-19 ваксина.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР