Годишната консумация на вино в Германия през 2023 г. е

...
Годишната консумация на вино в Германия през 2023 г. е
Коментари Харесай

Потреблението на вино в Германия спада

Годишната консумация на вино в Германия през 2023 година е намаляла с към бутилка на човек, съгласно отчет на Германския институт по виното (DWI), представен от ДПА.

За интервала август 2022 година - юли 2023 година годишното ползване на глава от популацията е спаднало от 19,9 литра на 19,2 литра по отношение на същия интервал на предходната година.

Институтът прави оценка така наречен баланс на потреблението на вино, отразяващ продажбите от производители и търговци, както и количеството вино, употребявано отвън дома.

Преобразувано по отношение на броя на хората над 16 години, възраст над която потреблението на алкохол в Германия е позволена, количеството вино на човек спада до 22,5 литра по отношение на 23,6 литра през предходния регистриран интервал.

Намаляването на потреблението отразява както измененията в държанието на потребителите, по този начин и демографските промени, показва ръководещият шеф на института Моника Ройле.

В Германия въпреки всичко се регистрира непоклатимост в потреблението на пенливи виновност, чието количество остава 3,2 литра на глава от цялото население и 3,8 литра при хората на възраст над 16 години, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР