Годишната конференция по сигурността започва днес в Мюнхен. Тя ще

...
Годишната конференция по сигурността започва днес в Мюнхен. Тя ще
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна няма да е последната спирка на Владимир Путин

Годишната конференция по сигурността стартира през днешния ден в Мюнхен. Тя ще продължи до 19 февруари. Конференцията беше открита посредством видеовръзка от президента на Украйна Володимир Зеленски , оповестява Руската работа на Би Би Си.

В речта си той предизвести против закъснение на доставките на оръжия за Украйна . Докато Западът договаря за доставка на танкове,, сподели президентът на Украйна. Според него " отлагането постоянно е било и си остава неточност ".

Президентът на Украйна счита, че Украйна няма да бъде последната " спирка " на Владимир Путин и той ще отиде по-далеч - в други страни от някогашния Съюз на съветските социалистически републики.
 Русия схванала от Зеленски, че има проект да унищожи Молдова
Русия схванала от Зеленски, че има проект да унищожи Молдова

Украинският водач разгласи, че Москва възнамерява да подкопае политическата обстановка в Молдова

Преди началото на конференцията генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи няколко изказвания. " Президентът Путин желае друга Европа, в която той управлява съседите, тъй че би трябвало да продължим да влагаме в нашата сигурност ", сподели той.

Мюнхенската конференция по сигурността се организира с присъединяване на международни водачи и представители на доста страни.

През 2007 година Владимир Путин изнесе известната си " Мюнхенска тирада ", в която съобщи, че международният ред се нуждае от многополярност , а освен от взаимозависимост от преобладаващото мнение на Съединените щати. Тогава тази тирада беше възприета като подготовка за нова студена война.

През 2022 година за първи път от последните две десетилетия. Тя се организира единствено няколко дни преди съветското навлизане в Украйна. Тази година форумът ще се организира и без съветски публични лица -.
 Далекобойни ракети и изтребители - тематиките на Кулеба в Мюнхен
Далекобойни ракети и изтребители - тематиките на Кулеба в Мюнхен

Мюнхенската конференция по сигурността ще се организира от 17 до 19 февруари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР