Годишната изложба на Дружеството на пазарджишките художници - едно от

...
Годишната изложба на Дружеството на пазарджишките художници - едно от
Коментари Харесай

Пазарджишките художници честват професионалния си празник с изложба

Годишната галерия на Дружеството на пазарджишките художници - едно от обичайните арт-събития в културния живот на Пазарджик, ще се открие на 18 октомври от 18,00 часа в изложба " Георги Машев ", оповестяват от управлението на организацията.

Подготвяйки се цяла година художниците, ще покажат основаните творби. На изложбата ще се показват произведения в разнообразни техники.

18 октомври е денят на който, художниците празнуват своя професионален празник. На този ден се отбелязва деня на св. Лука - деятел и авангелист, патрон на художниците. Предание твърди, че деятел Лука е бил пристрастен от живописта и че за първи път е нарисувал иконите на Иисус Христос, Света Богородица и на апостолите Петър и Павел. Aпостол Лука се счита за учредител на христианската иконопис и за настойник на художниците.

Всяка година на този ден професионалните художници на град Пазарджик демонстрират своите произведения, основани през изтеклата година. Често се любуваме на нови достижения, нови технологии и композиции, сътворени с доста ентусиазъм и обич.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР