Годишната инфлация във Великобритания се е увеличила до 10,4 на

...
Годишната инфлация във Великобритания се е увеличила до 10,4 на
Коментари Харесай

Инфлацията във Великобритания неочаквано се увеличи до 10,4 на сто през февруари

Годишната инфлация във Англия се е нараснала до 10,4 на 100 през февруари, по отношение на 10,1 на 100 през януари, демонстрират най-новите публични данни на Националната статистическа работа (ONS). Икономисти, интервюирани по-рано от консултантската компания " Рефинитив " (Refinitiv), чакаха английските потребителски цени на набъбнат с 9,9 на 100 през февруари, заяви Си Ен Би Си, представени от Българска телеграфна агенция.

За същия интервал базисната инфлация, която не взема поради цените на силата, храните, алкохола и тютюна, набъбна от 5,8 на 100 до 6,6 на 100. През февруари цените на храните и алкохола са отчели най-резкият си скок от 1977 година насам.

През февруари инфлацията в страната е достигнала 1 на 100 по отношение на януари, когато, още веднъж на месечна основа, се увеличи с 0,7 на 100.

Основен мотор на инфлацията на годишна база са се явявали жилищните и битовите услуги, -вече увеличението на сметките за ток и газ, обясниха специалистите на английската статистика.

 

Ръстът на месечната инфлация е бил подхранен от повишаване на цените на заведения за хранене и кафенета, храна и облекло, въпреки и отчасти обезщетен от понижение при цените на развлекателни и културни артикули и услуги, както и при горивата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР