Годишната инфлация във Великобритания е скочила до 9 на сто

...
Годишната инфлация във Великобритания е скочила до 9 на сто
Коментари Харесай

Скок на инфлацията във Великобритания до 40-годишен рекорд от 9 на сто

Годишната инфлация във Англия е скочила до 9 на 100 през април, което съставлява 40-годишен връх, основно поради високите цени на силата, съобщи Франс прес. Поскъпването евентуално ще задълбочи рецесията с цената на живота.

В края на март инфлацията беше 7 на 100, прецизира Националната статистическа работа (ONS) в месечния си отчет.

Равнището на инфлацията през април е най-високото от началото на статистиките за този индикатор през 1989 година Според някои оценки обаче е допустимо това ниво да е било по-високо за финален път към 1982 година

" Инфлацията мощно е повишена през април, тласкана от внезапното повишаване на електричеството и газа " след повишението на пределните цени, разяснява Грант Фицнър, основен икономист в статистическата работа. Той добави, че през април е траяло и неочакваното повишаване (на годишна основа) на металите, химическите артикули и суровия нефт, по-високи са били и индустриалните цени.

Министърът на финансите Риши Сунак посочи в официално съобщение, че страните по света са изправени пред възходяща инфлация, а във Англия нарастването се дължи на цените на силата, които следват пазарните цени. " Не можем изцяло да защитим хората от тези международни провокации, само че предоставяме основна поддръжка, където е допустимо, и имаме подготвеност да създадем повече ", добави той.

Все повече рецензии се насочат към дейностите на държавното управление, считани за незадоволителни поради рецесията с цената на живота, което се дефинира от доста организации като безучастие на държавното управление, в миг когато милиони британци към този момент са принудени да лимитират храната и отоплението си.

В понеделник шефът на Банк ъв Ингланд (Bank of England) Андрю Бейли дефинира обстановката като " апокалиптична " за продоволствените цени и предизвести, че инфлацията, която се чака да надвиши 10 % в края на годината във Англия, може да скочи още повече, в случай че Украйна не успее да изнася реколтите си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР