Годишната декларация за облагане на доходите с баркод вече е

...
Годишната декларация за облагане на доходите с баркод вече е
Коментари Харесай

Декларациите с баркод сами смятат дължимия данък

Годишната декларация за облагане на приходите с баркод към този момент е оповестена на интернет страницата на Национална агенция за приходите – www.nap.bg, съобщиха от данъчната администрация.

Формулярът с баркод пресмята автоматизирано дължимия налог след попълване на информация за получените приходи, осигурителни вноски и употребените облекчения. Електронната декларация би трябвало да се изтегли на компютър от интернет страницата на организацията и да се попълни „ офлайн “. Подаването на декларация с баркод подсигурява на клиентите на администрацията, че няма да позволен механически неточности, защото дължимият налог се пресмята автоматизирано след попълване на приложенията за другите типове приход.

Изпращането на декларация с баркод допуска и по-бързо възобновяване на надвнесен налог. Това е по този начин, тъй като не се постанова спомагателното култивиране и попълване на данните от тези заявления ръчно, защото информацията непосредствено се трансферира от формуляра след сканирането на баркода. Подаването на декларацията с баркод става посредством изпращане по пощата или на място в някои пощенски станции, където непосредствено ще бъде публикуван входящ номер. Декларацията може да се подаде и персонално в офис на Национална агенция за приходите.

Срокът за подаване на годишните данъчни заявления за облагане на приходите изтича на 30 април 2018 година, като в същия период би трябвало да бъде обезщетен и дължимият налог за довнасяне.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР