Години практика и все пак някои от търговците в магазините

...
Години практика и все пак някои от търговците в магазините
Коментари Харесай

Правилата на поведение на добрия продавач

Години процедура и въпреки всичко някои от търговците в магазините към момента нямат осъзнати или овладяни няколко базисни правила в метода към клиентите, които биха могли да им донесат повече триумф. 

Оналйн изданието на сп. Entrepreneur уточни кои са те в материал, отдаден на продажбите. " Във времена, когато конкуренцията се ускорява и нараства " опасността " от онлайн извършването на покупки, потребителското обслужване в комерсиалните обекти става все по-важно ", разяснява то. 

Ето за какво е потребно продавачите да знаят следното:

Когато някой ви каже " Само преглеждам ", не му вярвайте . Покажете на клиента в магазина специфичните си оферти, новите ви услуги и предложения, които той не може да види в уеб страницата ви. Нека бъде значимо и особено преимущество, че е пристигнал на място. 

Никога не игнорирайте никой клиент. Винаги мислете, че всеки е пристигнал да купи, както и да наподобява. Никога не карайте хората да се оглеждат за продавач. 

В същото време, не продавайте нападателно . В днешните конкурентни времена си слагаме мъчително високи цели. Използвайте подходи и маркетингови принадлежности, които да бъдат лишени от комерсиална експанзия.

Никога не карайте клиента да чака преди да заплати . Колкото повече той чака, толкоз по-неспокоен и обезверен става.

Отнасяйте се към всеки посетител в магазина по този начин, като че ли е пристигнал да похарчи скъпо извоювани пари.  Никога не правете оценка на опциите на индивида да харчи. Третирайте всеки с почитание, без значение по какъв начин наподобява, какво споделя и по какъв начин постъпва. Всички за вас са милионери.

Поздравявайте всеки влезнал . После казвайте " Довиждане " и на всеки излязъл, без значение дали е купил. Той може да се върне. Ако вие не можете, поставете човек на входната врата, който да го прави. Той би трябвало да споделя също " Благодарим, че дойдохте! ". 

Ангажирайте всеки клиент . Предложете му изживяване по време на извършването на покупки. Това е метод да повишиш лоялността. Зависи от мениджмънта.

Предлагайте най-хубавото решение, освен най-хубавата цена . Хората си купуват неща, с цел да си вземат решение проблеми. Търговците би трябвало да ги питат верните въпроси. Изслушвайте клиентите и им предлагайте най-хубавите благоприятни условия.

Опитайте втора продажба . Всяка покупка на артикул основава опция за пазаруването на втори. Предлагай аксесоари. Ще направите бранда по-ценен .

Мотивирайте клиентите да надвишават бюджета си . Никога не вярвайте на човек, който споделя, че не може да си купи нещо. Осъзнайте концепцията за стеснен бюджет, залегнала в съзнанието на гостите на магазина, и им предложете нещо, с което да надхвърлите упованията им като повишите потреблението им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР