Години наред улица в София е арена на катастрофи. Потърпевши

...
Години наред улица в София е арена на катастрофи. Потърпевши
Коментари Харесай

Пет години улица в София е арена на катастрофи

Години наред улица в София е сцена на произшествия. Потърпевши потърсиха NOVA по отношение на пътнотранспортни катастрофи, които се случват на едно и също място към този момент пет години - в тяхната ограда. Последният случай е от понеделник сутринта.

„ През 2019 година пристигнаха хора от Столичния инспекторат и от общината и ограничиха скоростта, поставяйки маркировка, която шуми. Бяха сложени и знаци, че следва рисков завой. Това обаче не докара до понижаване на случаите ", разяснява Александър Лазаров, чийто парцел е обиден.

Мъжът акцентира, че Източната дъга е извънредно натоварено трасе. „ В шест от случаите, които са общо седем, има идентични метеорологични условия - през зимата, когато има „ черен лед " и снеговалежи ", добави той.

В коментар за NOVA от Столичната община обявиха, че през 2019 година са сложени знаци за изострен завой, както и шумна напречна маркировка. Скоростта е лимитирана до 50 км/ч. Заради продължаващите произшествия ще бъде осъществена нова инспекция и сезирана „ Пътна полиция " за усилване контрола на скоростта и слагане на камери.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР