Години наред семейство от Офенбах е давало под наем жилища

...
Години наред семейство от Офенбах е давало под наем жилища
Коментари Харесай

Германско семейство издевателства брутално над българи и румънци, ето каква е мръсната схема

Години наред семейство от Офенбах е давало чартърен жилища на елементарни служащи от България и Румъния на повишени цени. Тази седмица фамилната двойка - мъж и жена на по 45 години - е била арестувана от полицията. Отдаваните от тях жилища били в отчайващо положение, а служащите ги употребявали за спални пространства, се показва в информациите. Повечето от наемателите не говорели немски език, написа " ".

Да се възползваш от безизходицата на другите

В сряда сутринта (26 август) полицията е влезнала във въпросните жилища в Офенбах и Ешборн, след което са били арестувани двамата им притежатели. Говорител на прокуратурата в Дармщат е съобщил, че в това време брачната половинка още веднъж е на независимост, до момента в който мъжът остава в предварителния арест.

До акцията на полицията се е стигнало след следствие по съмнение за спекулативно лихварство и подправяне на документи, което е траяло две години, отбелязва "Франкфуртер Рундшау ". От обявата в това издание става още ясно, че над 40 души са били пострадали.

Двамата съпрузи са се възползвали от безизходицата, в която се намирали българите и румънците, с цел да получават от тях повишени наеми. Конкретни числа обаче не се оповестяват. Източноевропейците не говорели немски език.

Съпругът е заплашвал с физическа кавга някои от наемателите. По данни на полицията, той и брачната половинка му са вписвали подправени данни в договорите, с цел да прикрият окаяното положение на препълнените жилища. Те са оказвали и напън над наемателите да не аплайват за обществени помощи като жилищни надбавки.

В Офенбах постоянно стават известни случаи на сходни злоупотреби за облага от повишени наеми. През юли семейство подаде тъжба за това, че е плащало 600 евро месечно за наем на помещение от 10 квадратни метра, в което са били настанени четирима индивида.

1000 евро за едностайно жилище?

Наскоро нашумя и различен случай, само че от Щутгарт - там притежател на едностайно жилище е желал наем от 1000 евро месечно.

Какво могат да създадат хората, изнудвани да заплащат нереално високи наеми? На този въпрос се стопира електронното издание echo24.de. То цитира Ролф Гасман от Съюза на наемателите в Щутгарт, съгласно който пострадалите могат да желаят понижаване на наема, в случай че е нарушена така наречената "спирачка " за повишение на наемите.

Тя съставлява административна мярка, която не разрешава на притежателите на жилища да подвигат самоволно наемите за тях. Ако наемодателят откаже да смъкна наема, тогава има две благоприятни условия: или наемателят да си удържи надплатените суми, или да съди притежателя на жилището. Защото "подобни наеми са противозаконни ", споделя Гасман по отношение на претенции месечен наем от 1000 евро за едностайно жилище.

Законът обаче не планува глоба за притежателите на жилища, които нарушават така наречен "спирачка " за повдигане на наемите, прецизира изданието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР