Години наред Facebook се нарежда сред най-желаните работодатели в Щатите

...
Години наред Facebook се нарежда сред най-желаните работодатели в Щатите
Коментари Харесай

Фирмата мечта за всеки служител! $20 000 на месец е средната заплата във Facebook

Години наред Фейсбук се подрежда измежду най-желаните работодатели в Щатите и това може би не е инцидентно, като се има поради изискванията, които компанията обезпечава на чиновниците си. Но какъв брой тъкмо би могъл да печели човек, в случай че работи за обществената мрежа?

Според отчет на сдружението, представен от The Wall Street Journal, междинното заплащане на заетите в интернет колоса за предходната година е било над 240 хиляди $. Това прави междинна месечна сума от впечатляващите 20 хиляди $, оповестява Money.bg

Данните демонстрират, че от своя страна основният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг е получил общо 8 852 366 $ под формата на обезщетения или другояче казано цели 37 пъти повече от в сравнение с междинният чиновник в обществената мрежа.

Както през последните години, по този начин и в този момент базовата заплата на Зукърбърг за 2017 година е била в размер на скромните 1 $. Също по този начин в документите се показва, че той не е получавал никакви бонуси или спомагателни хонорари.

В същото време обаче Фейсбук заплаща от ден на ден за пътуванията и за сигурността на своя началник. През 2017 година тези разноски на сдружението са скочили с 54% до жестоко 8,85 милиона $. В тази сметка влизат и средствата за огромният тур на Зукърбърг в 30 американски щата, който той направи през предходната година.

По отношение на изчисленията за чиновниците в тях не влизат тези за служащите, които работят по обособени планове за Фейсбук и не са чиновници в компанията. От The Wall Street Journal показват, че те печелят доста по-малко от наетите в обществената мрежа или по-точно сред 18 и 34,75 $ на час.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР